https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Mladi astronomi so v Kmici na Goričkem

4.7.2018  

Že od ponedeljka, v Gornjih Petrovcih, poteka tradicionalni astronomski tabor v organizaciji astronomskega društva Kmica.


Udeleženci že od začetka tedna spoznavajo in se učijo o zakladih daljnega in bližnjega vesolja, večinoma čez dan, saj jim vreme ponoči ne dopušča opazovanja.

Delajo v skupinah

Udeleženci so se prvi dan tabora razdelili v skupine glede na predznanje in interes. Skupine v katerih delajo so astrofotografija, radijska astronomija, astrofizika in osnove astronomije. Astrofotografi se učijo postopka zajema in obdelave fotografij Jupitra, Saturna, Lune in svetlejših galaksij. Skupaj z mentorjem bodo ustvarili tudi povzetni video dogajanja na taboru. Astrofiziki so se podali v programiranje, radijski astronomi merijo nizkofrekvenčne bliske Jupitra, osnove astronomije in dela s teleskopi pa se učijo v ločeni skupini. 

Večerna predavanja

V ponedeljek je večerno predavanje na temo življenja v vesolju imel pom. akad. dr. Mitja Slavinec, v torek je orientacijo po nočnem nebu, astronomska opazovanja in delo s teleskopi predstavil Mario Pezer, v sredo se udeleženci naučijo še o spektroskopiji, za zaključno predavanje v petek zvečer pa bo poskrbel dr. Renato Lukač, ki bo predaval na temo gravitacije.

Vabijo na zaključek

Petkov večer s predavanjem, zaključkom tabora in astronomskimi opazovanji v primeru lepega vremena, bo odprt za javnost, obiskovalci se jim lahko pridružijo ob 19.00 na osnovni šoli v Gornjih Petrovcih.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.