https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V soboški stolnici potekala slovesnost duhovniškega posvečenja

05.07.2018 ob 14:00  

Na praznik apostolov Petra in Pavla je v soboški stolnici potekala slovesnost duhovniškega posvečenja, ki jo je vodil škof dr. Peter Štumpf.

Ob oltarju so se zbrali številni duhovniki, med njimi tudi vodstvo ljubljanskega in zagrebškega bogoslovja, kjer se je kandidat pripravljal na duhovniško službo. Stolnico so napolnili še verniki iz rojstne župnije, iz Beltinec, in od drugod.

Navzoči so zbrano spremljali obred posvečenja, ko je škof v moči svoje službe diakona Aljaža Bašo posvetil v duhovnika. Po posvetitvi je novomašnik skupaj z drugimi navzočimi novomašniki vsem zbranim podelil novomašni blagoslov, vsi verniki pa so navdušeno zapeli Novomašnik, bod pozdravljen.

Rožni venec je novomašniku letos podaril papež Frančišek, izročil pa mu ga je ob koncu daritve škof. Ob koncu so sledile zahvale škofa, ki se je zahvalil novomašnikovim staršem in jim izročil podobo nebeške Matere Marije. Novomašnik pa se je zahvalil vsem, ki so mu pomagali na poti do duhovniškega poklica.

Foto: Klavdija Dominko

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.07.2018 ob 18:10 gost

      Lepo so rejeni tile pingvinčki v krilih.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.07.2018 ob 6:54 Branko gost

      Preprostost in skromnost RKC.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.07.2018 ob 18:18 gost

      Spoštovani komentatorji. Prosil bi Vas, da če že nimate dobre besede ali misli glede tega dogodka, da ga tudi ne komentirate na tak način. Vsak se odloči po svoje kaj po naredil iz svojega življenja. Tako so se tudi odločili vsi ti, katere vi naslavljate za pingvine. Noben od teh ne pričakuje nič od Vas. Ni pa rečeno, da kdaj niso kaj zmolili tudi za Vas. Jaz sem ponosen na svojega nečaka Aljaža. To si je želel in to tudi dosegel. Tudi Vi ste imeli svoje cilje za življenje, verjetno. Mogoče Vam ni uspelo. Pa za to ni treba nikogar kriviti. Noben Vas na silo ne vleče v cerkev. Vsak se odloči po svoje. Zato Vas prosim, da nehate z takimi komentarji. Aljaž, ti pa le pojdi po svoji poti. Ne oziraj se na take. Lahko pa za njih kaj zmoliš. Ponosen sem nate, tvoj stric Robert.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.