https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vremenoslovci izdali opozorilo

05.07.2018 ob 10:00  

Vremenoslovni opozarjajo na možnost nastanka neviht z nalivi in močnimi sunki vetra, ni pa izključen pojav toče.

Danes tekom dneva bo še večinoma jasno, pojavljalo se bo le nekaj kopaste oblačnosti ter visoke oblačnosti. Prve plohe in nevihte se bodo predvidoma začele prožit v poznopopoldanskem oz. večernem času v severni in zahodni Sloveniji (kakšna osamljena nevihta ni izključena tudi drugje), ponoči pa se bo možnost nastajanja neviht povečala v večjem delu države, navaja portal Neurje.si.

Vir: Neurje.si

V poznovečernem in nočnem času lahko nastane kakšna močnejša nevihta. Predvidena smer gibanja neviht bo od zahoda proti vzhodu. Močnejše nevihte z močnimi sunki vetra in številnimi razelektritvami so ponoči prav tako možne v hrvaški Istri ter v Kvarnerju.

Vir: Arso

Danes zjutraj in dopoldne bo precej jasno. Pozno popoldne bo spremenljivo oblačno s plohami in zvečer tudi močnejšimi nevihtami, ki se bodo nadaljevale v noč na petek. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31 °C, navaja Arso.

Jutri bo sprva spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in posameznimi nevihtami, pozno popoldne pa se bo marsikje pokazalo sonce. Najnižje jutranje temperature bodo 13 do 17, najvišje dnevne od 20 do 25 °C.

OBETI

V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Lahko nastane še kakšna ploha. V nedeljo kaže na dokaj sončno in toplo vreme.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.07.2018 ob 11:42 gost

      Nej mi jasno, kak je lejku narod žijvu pred 100 leti, ko ni bilo oranžnih alarmov. Kdo pa je kriv za oranžne alarme? Vrejme bo, kako bo, pa lahko je 100 alarmov, edino či v času neviht preselimo Slovenijo na drugi konec sveta.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.07.2018 ob 11:09 gost

      Tresla se gora, rodila se agencija za vremeplov, tou te more bujti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.