https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ministrstvo odobrilo subvencije za mlade

Murska Sobota, 06.07.2018 ob 14:00  

Ministrstvo za delo je odobrilo dodatnih pol milijona evrov za zaposlitev brezposelnih mladih, starih do 29 let, ki imajo stalno prebivališče v vzhodni Sloveniji.  

Javno povabilo bo odprto do porabe denarja oziroma do 31. julija 2019, ko se izteče zadnji rok za predložitev ponudb delodajalcev. Na Zavod za zaposlovanje, na območju vzhodne Slovenije je prijavljenih več kot 7000 mladih, starih do 29 let.

S pomočjo subvencije lahko zaposlijo mlade, ki so pod 30 let in so prijavljeni v evidenco brezposelnih. Pri zaposlitvi bo Zavod za zaposlovanje poleg poklica, izobrazbe, delovnih izkušenj in veščin kandidatov, dal prednost tistim, ki v zadnjih 2 letih niso bili vključeni v noben program aktivne politike zaposlovanja, ali se spopadajo s socialnimi ali zdravstvenimi ovirami in so na zavodu že dalj časa prijavljene v evidenco brezposelnih.

Pred oddajo ponudbe za pridobitev subvencije, mora delodajalec prijaviti prosto delovno mesto na Zavodu za zaposlovanje. Podjetje lahko s pomočjo subvencije zaposli več oseb, odvisno od števila zaposlenih v podjetju, navajajo Finance. Delodajalec z zaposlitvijo pridobi 5000 evrov subvencije za zaposlitev s polnim delovnim časom, to je 40 ur na teden. Če delodajalec zaposli invalida oziroma zaposli za krajši delovni čas, a ne manj kot 36 ur na teden, dobi sorazmerno nižjo subvencijo. 

 

 
 
 
 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.07.2018 ob 14:06 gost

      hrvatski mladi, navalite.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.