https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

26-letnik iz Dolnje Bistrice pred smrtjo na Facebooku izkazoval stisko

17.05.2011 ob 11:12  

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so 26-letnega M.K. iz Dolnje Bistrice včeraj našli mrtvega v Noršincih. Nekaj dni pred smrtjo je na Facebooku izkazoval znake stiske.

Kot lahko vidimo na njegovem Facebook profilu, ki je še vedno aktiven, je 26-letnik na svojo stisko opozoril v petek, 13. maja, ko je zapisal: "Če me nebi več bilo na svetu, bi me što sploj pogrejšal? ajde da vidim kateremu sploj kaj pomenim."

Naslednji dan se je za njim izgubila sled, saj se je neznano kam od doma odpravil z avtomobilom. Dva dni kasneje (v ponedeljek zjutraj) so ga policisti našli mrtvega v Noršincih. 

Pojav opozarjanja na stiske posameznikov preko spletnih socialnih omrežij je vse večji, zato velja biti pozoren na tovrstne pojave in znancu, prijatelju ali sorodniku ob morebitnih znakih stiske ponuditi roko, vzpodbudno besedo in pomoč. 

    Komentarji

    1. ajvar
      17.05.2011 ob 11:44 ajvar

      žalostno,...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. girl81
      17.05.2011 ob 11:51 girl81

      to je istina. Vsi si mislimo pa eh ka neka pišeš na FB pa se žalostiš, ampak so nevarni opozorilni znaki to.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. dejka
      17.05.2011 ob 12:51 dejka

      Rejsan žalostno:( ja dosta ljudi be leko rejšelo se če be štoi pogledno tau pa kaj potolažo koga:/ ka pa je bil vzrok smrti?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. lendavski
      17.05.2011 ob 15:49 lendavski

      Ta sporočila na facebooku so postala vse bolj čudaška. Včasih več ne veš ali se kdo šali ali ne..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.