https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO: Je lahko kaj podobnega tudi v Pomurju?

09.07.2018 ob 18:00  

Minuli konec tedna je v organizaciji društva Glas podzemlja, splavarjev in na idejo mariborskih potapljačev potekal Drava Session koncert na splavu. V Koblerjevem zalivu je ekipa organizatorjev in glasbeniki zaplula proti Stari trti, kjer so pristopili obiskovalci in se popeljali po reki Dravi ob New Beatz Tria, ki so ga sestavljali Femi Temowo, Marko Črnčec in David Morgan. 

Prizorišče je bilo sestavljeno iz dveh splavov, po besedah enega od splavarjev lahko na dva splava sprejmejo okoli 100 ljudi. Tokrat se je (mogoče tudi zaradi slabe vremenske napovedi) zbralo nekoliko manj ljudi, a so bili zbrani deželni zagotovo nepozabnega koncerta na reki Dravi. Med koncertom na splavu se je večkrat ulil dež, a so organizatorji koncert vseeno speljali. Pri tem jim je bila v veliko pomoč ponjava in senčniki na splavu ter številni dežniki obiskovalcev. 

Femi Temowo je vrhunski britanski kitarist, producent in skladatelj, ki je doštudiral iz smeri Jazz studies na Middlesex University. Nastopal in sodeloval je z Amy Winehouse, Georgeom Bensonom, Eska, Julie Dexter in The Roots.

Mariborčan Marko Črnčec je eden izmed najbolj priznanih sodobnih slovenskih glasbenikov, ki živi in deluje v New Yorku. Na mednarodnem prizorišču je znan kot multiinstrumentalist, skladatelj, aranžer in producent. Deluje zlasti v jazzu in popularni glasbi ter sodeluje s številnimi priznanimi glasbeniki. David Morgan je končal študij na Koroškem deželnem konservatoriju za glasbo v Celovcu. Vodi svojo zasebno bobnarsko šolo na Obali. V času aktivnega dela na glasbenem področju si je nabral bogate izkušnje in sodelovanja s številnimi slovenskimi in tujimi glasbeniki. Igra najrazličnejše zvrsti glasbe (jazz, funk, fusion, pop, latin, brasilian, balkan, electronic, rock, klasika, world music in druge). 

Vsi trije nastopajoči so poudarili, da tako "norega" koncerta še niso imeli. Zagotovo pa so na nekaj takega pomislili tudi ljudje ob obrežju reke Drave, ki so lahko opazovali koncert na splavu v dežju. 

Zaključna zabava za zbrane na splavu je na koncu potekala v Vodnem stolpu. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.