https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Splošna matura: v Pomurju en diamantni in dvanajst zlatih maturantov

11.07.2018 ob 10:00  

Pred nami so težko pričakovani rezultati splošne mature 2018. Pomurski dijaki in dijakinje so dosegli izjemen rezultate.  

V spomladanskem roku splošne mature so se odlično odrezali tudi dijaki ekonomske gimnazije na Ekonomski šoli Murska Sobota, saj so bili vsi uspešni, torej je uspeh 100 %. "Z letošnjimi rezultati splošne in poklicne mature smo izredno zadovoljni, saj so vsi dijaki, ki so k maturi pristopili, le to tudi uspešno opravili, izstopali pa so tudi po številu doseženih točk," so zapisali v sporočilu za javnost.

 

Tudi letošnja 24. generacija sedanje eksterne mature oz. 52. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izjemen rezultat. K splošni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 79 dijakov gimnazijskega programa, vsi so maturo uspešno opravili. Splošna matura je tako opravljena 100 %. Povprečno število pridobljenih točk je 21,86. 

K maturi so pristopili tudi 4 dijaki maturitetnega tečaja, uspešni so bil 3 kandidati ali 75,0 %.

En maturant in šest maturantk programa splošna gimnazija, kar je 8,9 % od vseh, ki so pristopili k maturi, so dosegli prag 30 in več točk, kar pomeni, da so postali zlati maturanti.
 
Zlate maturantke in zlati maturant 2018 so: Godec Jaka iz Križevec pri Ljutomeru, Kaučič Nuša iz Mestne občine Murska Sobota, Kovač Karin iz Občine Tišina, Litrop Ula iz Občine Turnišče, Raj Sergeja iz Občine Odranci, Rakuša Hana iz Občine Ormož in Vok Ana iz Občine Sveti Jurij ob Ščavnici.

Na Dvojezični srednji šoli Lendava je k spomladanskemu roku splošne mature pristopilo 16 dijakov. Maturo je uspešno opravilo 10 dijakov.

Oskar Nemec je postal zlati maturant.

 

Na Gimnaziji Murska Sobota je k splošni maturi na spomladanskem roku pristopilo 94 dijakov gimnazijskega programa. Maturo je uspešno opravilo 82 dijakov.

Zlate maturantke in zlati maturant 2018 so: Mario Pezer, Kaja Tuškei, Blaž Klement in Sara Klemenčič. Adrijan Rogan je zbral vseh 34 točk in postal diamantni maturant.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.08.2018 ob 14:20 Naci+++ gost

      Morda ve kdo/kdo ve, zakaj tako slb rezultat v Lendavi/Lendvai?N

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.