https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Obiskovalci »Vino Vikenda« razvneli okušalne brbončice

Zgornji Kamenščak, 13.07.2018 ob 10:00  

Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer je drugo leto zapored organiziralo Lotmerški "Vino Vikend," v sklopu katerega so obiskovalci pokusili vina tam, kjer so doma odprte kleti ljutomerskih vinogradnikov.

Zapeljali so se z "VinoBusom"

V sklopu prireditve so prvi dan, na sedežu društva v Ljutomeru, pripravili debato in degustacijo na temo laški rizling. Drugi dan je bil z "VinoBusom" organizirani prevoz od vinarja do vinarja. 

 

VinoBus je obiskovalce zapeljal do različnih ponudnikov vrhunske kapljice, kjer so si ogledali vinske kleti in razvajali brbončice ob degustaciji vrhunskih vin in domači prleški kulinariki.

Na "vino vikendu" so vrata svojih kleti odprli: Vina Marič z Zgornjega Kamenščaka, Vinogradništvo Kovačič iz Presike, Vinarstvo Ozmec iz Ilovcev, Turistična Kmetija Frank-Ozmec iz Slamnjaka, VINOrejaKAUČIČ iz Gresovščaka in Enoteka Ljutomer.

Vstopne točke letošnjega VinoBusa so bile pri Biotermah Mala Nedelja, Termah Banovci, Enoteki Ljutomer in pri sodelujočih vinarjih.

Utrinke iz "Vino Vikenda" si lahko pogledate na spodnjih fotografijah, ko so nastale pri družini Marič na Zgornjem Kamenščaku.

 

 Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

    Fotogalerija