https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na slavnostni seji podelili priznanja Mestne občine Murska Sobota

Murska Sobota, 13.07.2018 ob 15:50  

Mestna občina Murska Sobota praznuje 16. julija 23. občinski praznik. Že danes je v Gledališču Park potekala slavnostna seja mestnega sveta, na kateri so podelili priznanja Mestne občine Murska Sobota, o katerih je mestni svet odločil na 19. dopisni seji.

 

Kuzmiču posmrtno naziv častni občan

Zahvalno listino Mestne občine Murska Sobota sta prejela Danica Flisar, za dolgoletno uspešno vodenje in predstavljanje Društva U3 in Prostovoljno gasilsko društvo Krog za dolgoletno požrtvovalno delovanje ter aktivno sodelovanje z lokalno skupnostjo.

Plaketo Mestne občine Murska Sobota je prejel dolgoletni predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Murska Sobota Milan Vertot in sicer za življenjsko delo na področju razvoja tehnične kulture ter zaščite in reševanja.

Za bogato intelektualno in kulturno dediščino, ki jo je zapustil Murski Soboti, je pripadel naziv častni občan posmrtno Francu Kuzmiču.  

Za mesto z visoko kakovostjo življenja

Ob prazniku je zbrane nagovoril župan Aleksander Jevšek. Izpostavil je oblikovanje trajnostne strategije občine. »Naša vizija je ustvariti mesto, kjer bo vsakdo, naj bo mlad ali star, ženska ali moški, delavec ali intelektualec, podjetnik ali kmet, v urejeni in povezani skupnosti živel visoko kakovost življenja, v stiku z naravo in samim seboj, v živahnem utripu mesta in miru pokrajine ob Muri, v inovativnem, kreativnem delu s časom za življenje njegovih ljudi in dobrote, z zavedanjem, da ni sam, ampak je za njim in ob njem solidarna in povezana skupnost, ki živi skupaj,« je med drugim povedal župan. Izpostavil je še večje investicije in skrb za vse občane, do mladih do starejših.

V glasbenem programu je nastopila skupina Ethnotrip. Zvečer bo na Trgu kulture v sklopu festivala Soboško poletje praznični koncert Ota Pestnerja s skupino Sekstakord.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.07.2018 ob 20:50 pištek gost

      Končno nekaj dobrega. Nagrade in nazivi v prave roke. Edino škoda, da je Feri prej umrl in ni dočakal naziva. Milan je več, kot zasluženo dobil plaketo. Pohvala županu in svetnikom. Letošnjim nagrajencem pa čestitke in Feriju naj počiva v miru.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.