https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Ljutomeru podelili nagrade 14. Grossmannovega festivala

Ljutomer, 16.07.2018 ob 9:20  

V soboto, 14. julija, je na Glavnem trgu v Ljutomeru potekala slavnostna zaključna prireditev 14. Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina. Festival, ki je v Ljutomeru potekal med 10. in 14. julijem, je ponudil 29 celovečernih filmov, 10 dokumentarcev in 53 kratkih filmov iz 29 držav, od tega v tekmovalnem programu 6 celovečercev, 6 dokumentarcev in 25 kratkih filmov. 

Hudi maček v Španijo

Nagrado Hudi maček za najboljši celovečerni film je dobila baskovska mračna pravljica ERREMENTARI režiserja Paula Urkija Alija.

"ERREMENTARI spominja na delo pomembnih žanrskih režiserjev, kot so Ridley Scott (Legenda), Guillermo del Toro (Favnov labirint) in Peter Jackson (Gospodar prstanov) in žirija upa, da bo ta nagrada pomagala režiserju nadaljevati s svojo vizijo in si ustvariti kariero, ki se bo po pomembnosti lahko kosala s karierami njegovih predhodnikov," je obrazložila festivalska žirija.

Baskovska mračna pravljica ERREMENTARI pa je dobila tudi nagrado občinstva za najboljši celovečerec.

Posebno omembo je dobil norveški film VAMPIR VIDAR režija: Thomas Aske Berg, Fredrik Waldeland. Nagrado hrupni maček za najboljši glasbeni dokumentarec je prejel avstralski film CESTA MRTVIH: KRONIKE, režija Kiah Roache-Turner. Melies dargent, nagrada Evropske federacije festivalov fantastičnega filma za najboljši evropski fantastični kratki film je pripadla slovenskemu režiserju Dušanu Kastelicu za film CELICA.

Vinski šampion z nagrado Hudi maček za najboljše vino je prejel Rumeni muškat 2016 Vinogradništva Kovačič iz Presike.

Foto: Alfred Lešnjak

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.07.2018 ob 21:44 Prle gost

      Grossmani se trudijo sramotna Obcina Ljutomer pa zavira pri vsem seveda z vladarico na celo. Srammm jo je lahko kaj vam je naredila!!! Decki ne vrzite puske v koruzo!!! Župani se menjajo in v podlem Lotmerki je ZDAJ ČAS

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.07.2018 ob 21:47 Groza gost

      Izgine naj z Lotmerka. Sramotna zupanja

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.07.2018 ob 21:57 Tabor gost

      Res je krava carovniska se za Tabor ni kandidirala, kustos je sa v penzijo baje zaradi nje. 1 leto je prosa za termin in da bi se kaj vec znalo kaj bo za obletnico in carovnica vse dela za zaprtimi vrati..tip si je kupa leta zz penzijo ker se z njo ne da sodelovati. Sramota za lotmerk. To je politicni shod-Tabor in bi mogla biti drzavna ptoslava. Koza pa si dela svojo lastno kampanjo. Fuj s tako zupanjo

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.