https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Francozi svetovni prvaki v nogometu, Modrić najboljši nogometaš

15.7.2018  

Danes, ob 17. uri, je na štadionu Lužniki v Moskvi, bil odigrani veliki finale 21. svetovnega prvenstva v nogometu, kjer sta se za naslov svetovnega prvaka pomerili reprezentanci Hrvaške in Francije.  

FRANCIJA - HRVAŠKA 4 : 2 (2 : 1)

(Mandžukić v 18. minuti avtogol, Perišić v 28. minuti, Griezmann v 38. minuti iz 11-m, Pogba v 59. minuti, Mandžukić v 69. minuti)


V uvodnih minutah srečanje so imeli rahlo pobudo Hrvati, a jih je v 18. minuti doletel šok, saj je avtogol zabil Mario Mandžukić.

Izenačenje v Moskvi. V 27. minuti je na 1:1 izenačil Ivan Perišić.

Enajstmetrovka za Francoze. V 38. minuti je Francoze popeljal v vodstvo Antoine Griezmann.

Prvi polčas se je končal z izidom 2:1 za Francijo.

V 59. minuti je za Francijo zadel Paul Pogba in s tem povišal vodstvo na 3:1.

Francozi so v 65. minuti zabili še četrtič. Zadel je Kylian Mbappe.

Hrvati se ne dajo. V 69. minuti je za 4:2 zadel Mario Mandžukić.

Konec tekme in zmaga Francije z 4:2. Francozi se veselijo naslova svetovnega prvaka v nogometu.

 

Začetni postavi obeh ekip:

Hrvaška: Subašić; Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić; Brozović; Rebić, Modrić, Rakitić, Perišić in Mandžukić.

Francija: Lloris; Pavard, Varane, Umtiti, Lucas Hernandez; Kante, Pogba; Mbappe, Griezmann, Matuidi in Giroud.

Foto: twitter

Hrvatom srebro

Hrvaški nogometaši so v velikem finalu igrali prvič v zgodovini. Francoski nogometaši pa so ponovili leto 1998, ko so se že veselili naslova svetovnega prvaka.

Pri sosedih je kljub porazu veselo. Spodnja fotografija je nastala po koncu tekme v Zagrebu:

Belgijci do brona

Včeraj je v malih finalih zmagala ekipa Belgije, ki je z 2:0 premagala Angleže in si tako priigrala bronasto kolajno.

Luka Modrić najboljši igralec nogometnega svetovnega prvenstva

Za najboljšega igralca svetovnega prvenstva 2018 je bil izbran kapetan Hrvaške Luka Modrić. Za najboljšega vratarja se je izkazal Belgijec Thibaut Courtois, Francoz Kylian Mbappe pa je najboljši mladi igralec.

Foto: total-croatia-news.com

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.07.2018 ob 21:38 gost

      Kdaj bo spet Slovenija na kaksen velikem tekmovanju??? Hrvatom pa velik poklon, za borbo, ki jo redko vidis!!! Francija kot v rokometu fizicno zelo mocna in zasluzeno prvak!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.07.2018 ob 23:37 čondraš gost

      Kdaj bo spet Slovenija na kaksen velikem tekmovanju??? Ko boste začeli hoditi na tekme, ne samo ko se igra tekma z Anglijo, ampak tudi tekma s San Marinom.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.07.2018 ob 23:45 čondraš gost

      Sicer pa zaslužena zmaga Francozov , ki so bili za razred boljši od Hrvatov . Hrvati so limit sreče porabili v vseh izločilnih tekmah . Najboljši igralec prvenstva Modrić ? Na podlagi česa ? Bistveno boljši je bil Hazard . Naziv najboljšega igralca je tolažba za poražence v finalu ? Kot pred 4 - imi leti ko je Messi neupravičeno prejel naziv naj igralca prvenstva.

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.07.2018 ob 8:59 gost

      čondraš si tij gledo tekmo?Hrvati so 70 minut tekme špilali bokši nogomet kak Francozi,ki so se celo tekmo branili pa na kontre špilali

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.07.2018 ob 9:32 77 gost

      Hrvaška si je dala gole sama tako ne moreš zmagati tekme za naslov svetovnega prvaka,priložnost zamujena ne vrne se nobena.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.07.2018 ob 10:22 gost

      Hrvaška sploh ne bi smela bit v finalu, tolko sreče kot majo oni, nima nobena druga država. Prvo so se izognili reprezentancam, ki so bistveno boljše od nje-Brazilija, Španija, Belgija, potem se prišfercajo po penalih z Dansko in Rusijo, prav tako z Anglijo, dobro da penalov ni blo še proti Franciji, Francozi so igrali tolko kolko so rabili za zmago, pol moči, če bi igrali na polno finale ne bi bil zanimiv. Ne razumem zakaj tolko slovencev navija za kockaste, kaj vidite v njih, zakaj ste taki hlapci??? Nihče nas bolj ne jebe v glavo in se dela z nas norca kot Hrvati. Pa kaj je z vami ljudje, odprite oči pa vstopite v realni svet. Kaj mislite, da bi Kockasti navijali za slovensko reprezentanco, če bi mi bli na finalu svetovnega prvenstva, malo morgen ali malo sutra bi rekli naši južni sosedi.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.07.2018 ob 11:16 gost

        No to je pravi komentar. Že pred 50 leti so Srbi bili boljši prijatelj in pošten narod. Hrvat pa ne pošteni ..... starejši vemo kako je in kako je bilo z Hrvati zahrbten narod.

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.07.2018 ob 11:41 gost

      hahahaha kak je gjes zanimijvo glidati razne forume,pa Fb,kak se je fčera pogasila vatra,še fizično ka je dež šau,ge so zaj si tej izdajalci slovenskoga naroda,ka ste se oblačili v hrčkaste drese,pa mahali z hrčkasto zastavo,ka vatra vas je prevatrila,bumbari ...san nadvse veseli ka so zmagali Francozi,pa kak je že en napijsal,Hrčeki so si sploh nej zaslužili finala,ka so se samo prešlepavali ,resno je zabavno zaj glidati kak majo povejšene surle si hrčkoljubčki...bravo za Francijo

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.07.2018 ob 12:59 žoga gost

      Spet ste gor eni in isti, ki blatite določene narode. Čestitke Hravtom in Francozom za prikazano. Obe moštvi sta dosegli odličen rezultat na tem prvenstvu. Šport naj ljudi združuje in ne ločuje. Eni ste pa tudi tak pametni in poznavalci nogometa, da vas v kratkem kak velik klub pokliče za selektorja.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.07.2018 ob 17:56 gost

      Pomurci še dale lijžete riti Hrvatom ? Budale

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.07.2018 ob 20:13 čondraš gost

      kkk...da bi Hrvatom zavidal poraz v finalu ? Nikaor, privoščim jim ga pa iz srca. Po vsem slabem kar počnejo nam Slovencem je to še najmanj, zdaj če si pa ti hlapec hrvaški te ne razumem, če si pa Hrvat pa te razumem, smao nimaš kaj pljuvat po meni ker ne gledava z iste točke na zadevo ;) .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.07.2018 ob 21:32 gost

      Za hlapce rojeni..

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      16.07.2018 ob 22:23 gost

      Tako majhna drzava in igralci v najvecjih evropskih klubih! Gledas finale lige prvakov in v vsakem klubo hrvaski igralec! Gledas finale svetovnega prvenstva in spet hrvaski nogometasi! Koliko talenta imajo oni, oziroma kako to vse njim uspeva??

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      16.07.2018 ob 22:57 gost

      tu v sloveniji vlada samo eno veliko ljubosumje... širimo mir ne sovraštvo

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.07.2018 ob 8:47 čondraš gost

        očitno še nisi bil na Hrvaškem;)...sovražen si zgolj ti, če bi bil malo razgledan bi ti bilo jasno da tudi med Nemci in Nizozemci ni dobrih odnosov, da je Belgija politično in nacionalno povsem razdeljena...da se Srbi in Hrvati ne razumejo...da se Ukrajinci in Rusi ne razumejo..Francozi in Angleži...Argentinci in Brazilci...in še in še, temu ni konca, ampak ja za slovenofobe smo Slovenci največje zlo na Svetu, saj, zato pa gostimo 700 .000 pritepenih južnjakov...če vam je tako hudo v Sloveniji..ja meje so odprte na bolj " odprti " zahod...tam so boljši ljudje ;). Dejstvo je povsem drugačno, če kdo vam drugače glednim ne ugaja, ne sledi vaši poti ga zmerjate in ponižujete, ter se samo kažete v pravi luči.Oni bi imeli kraški pršut, prekmursko gibanico, lipicance in pazi Kranjsko klobaso , Piran in potem ti nam da smo ljubosumni ?? haha,,

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      17.07.2018 ob 8:05 Leon7 gost

      Koji kurac vas briga, što za koga navija? Osebna stvar... malomeščani slovenski, gabite se mi. Zaradi vas se mi jebe za Slovenijo, vse ste pokvarili. Vse ka me zanima je moja družina, za ostale Slovenčeke mi dol visij... bole mi je bluzi eden medžimurec kak pa neki hojladri Gorenjec. Ka man skupnoga jes z takšin??? Nacionalnost??? Ajd ne serite...

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.07.2018 ob 10:47 gost

        Kaj si ti? Si Slovenec ali mešanec?Kaj iščeš tu, če se ti Slovenci gabimo, Pa koji kurec se zadržuješ na naših tleh?? Spitdi u 3.p.m. od tod gnoj smrdljivi..

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      17.07.2018 ob 8:28 čondraš gost

      Leo7..Seveda nas briga kdo za koga navija, če javno o tem govoriš, se izpostavljaš potem to ni več osebna stvar. To da si pohrvatjen ni vpliv tistih ki jih omenjaš, to hlapčevstvo so ti pložili v zibku, pa iščeš izgovore pri drugih za svoje hlapčevstvo . Da so ti pa medžimurci bližje kot domači ljudje pove o tvoji samozavesti več kot dovolj, tipično za luzerskega slovenclja , te bom nazival s tem slovencljem s katerim rad žališ sam, luzerski slovencelj ki še dalje od medžimurja in radgensburga nisi v življenju prišel, verjamem da je Slovenija prevelika zate siromaček, če bi poznal zgodovino svojih prednikov bi ti Gorenjci morali biti bistveno bližje kot so ti medžimurci . No pa saj, verjetno si itak Hrvat pa še to skrivaš, luzer.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      17.07.2018 ob 8:54 Leon7 gost

      Čondraš, se pravi tebe briga, ka se za mojimi 4 zidovami dogaja??? Tipično za maloumnoga desničara... odjebi v cerkev pa tan skači pa šinfaj vse okoli tebe, keri so nej 100% Slovenci pa volivci SDSa. Nemaš tij pojma, ge san vse jes bil pa ka san tan delal. Takši kak si tij so največji domoljubi na interneti, v žijvo pa ponižni do amena. Tij boš nekomi hlapce talal pa spoh ne vejš, s kon se pogočavleš... Jaki si samo za anonimnostjo. Pa niti 1% san nej Hrvat...Ma odjebi velki domoljub!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      17.07.2018 ob 9:06 smrkci gost

      Eh Slovenci kako ste zavistni,kot vedno.Ne bodite politiki bodite narod,ker politika ločujejo narod združuje pa kaj vam ni jasno.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      17.07.2018 ob 9:12 čondraš gost

      Leon...na, kdo meša politiko, je versko nestrpen, nacionalno nestrpen...razgnalo te bo od sovraštva, pa tako boljši bi rad bil kaj ? Ne hodim v Cerkev, ne volim SDS, pa bistveno manj sovražen sem do ljudi kot si sam . Tipični zakompleksani siromačeki ki so ga v osnovni šoli pošikavali sem ter tja pa je jezen na ves slovenski rod, ata pa verjetno pijanec ki je pretepal doma . Ti se moreš najprej spraviti sam s sabo, se boš potem lažje s svojimi sosedi. Ti svojega naroda ne spoštuješ kaj šele da bi spoštoval druge narode. Tipičen zakompleksanec ki hvali neke tretje ljudi, v tem primeru Hrvate, da bi lahko pljuval po Slovencih. v malem prstu vas imam take " odprte " ljudi . Frustriranec zakompleksan , ki misli da če serje po Slovenci da je potem več vreden od njih, ampak si samo sam pred sabo več vreden, v svojem malem zaprtem Svetu. Pa ne mi o anonimnosti, Leon 7...kaj 7 je tvoj piimek ?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      17.07.2018 ob 9:22 čondraš gost

      smrkec...vse je to politika, se vidi da še nisi bil v Zagrebu na tekmi pa poslušal kako se 25.000 Hrvatov dere...UBI Janeza..ni večje politike kot je nogomet, drži se preštevanja peščenih zrnc na hrvaški obali , pusti nogomet in politiko ;) .

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      17.07.2018 ob 9:22 Leon7 gost

      Seronja, nič od tega, ka si za mene napijsal, je niti priblijžno nej istina... samo smejem se lahko. O zakonpleksancih pa zafrustrirancih pa samo telko... pogledni se v ogledalo, či si nej preveč grdi ka bi se lastne slike zbojal. Sicer pa... končala sva. Man pametnejše posle kak si tij.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      17.07.2018 ob 9:30 čondraš gost

      leon...le smej se...drugo ti ne preostane...poznamo take siromačeke ki ste jezni na ves Svet...ja, imaš pametnejše posle kot se je soočati sam s seboj, idi si prižgi jonit , pa pobegni za kakšno uro iz vsojega bednega življenja ;) .

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      17.07.2018 ob 9:32 gost

      Leon z tabo je vse vredu? Si na koki ali kakšni hujši substanci? Daj skuliraj se malo, Hrvaška ni daleć, vrata so ti na stežaj odprta, takih prodanih duš ne rabimo v naši državi, jih je že preveč, čondraš ti je dobro povedal no meni se pa ne da z tabo razgljabljat, moje mnenje je, da nekaj s tabo ni vredu, da take kvasiš ali si pa na koki ali kakih močnih pomirjevalih, pa ne veš kaj kvasiš. Hitro zdravniku, če že ni prepozno-mini hrvatek

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      17.07.2018 ob 9:43 čondraš gost

      gost - | 16.07.2018 ob 8:59 čondraš si tij gledo tekmo?Hrvati so 70 minut tekme špilali bokši nogomet kak Francozi,ki so se celo tekmo branili pa na kontre špilali Gledal gledal tekmo , tudi ti si jo gledal, samo je nisi najboljše razumel..Hvrati so odigrali točno tako kot so jim narekovali Francozi, zaradi tega so tudi Francozi glasko zmagali...na enak način so tudi Belgijce onemogočili, ki so boljša ekipa od Hrvatov..to je taktika prijatelj, taktika .

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      17.07.2018 ob 11:18 gost

      Joj joj Leon, z to izjavo si pa zmagal- Medžimurci so mi bližje kak neki Gorenjci. Pa če si ti slovenec oz slovenac sem jaz pakistanec. Še čifurji sa fužina imajo več slovenske narodne zavesti kak ti, daj idi lepo prosim v medjimurje za hlapca, take ritolizce majo tam zelo radi. Pa prijatno v vašoj lijepi domovini.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      17.07.2018 ob 12:12 VILI76 gost

      Slovenec? Ka je to? Bon od toga bogat? Ali pa bon bogat če bon priden, delaven in pošten ne glede na nacionalnost... verjetno tudi te nej, saj za bogastvo moraš biti vsaj malo lopof. Tak ka jebalo vas domoljublje pa nacionalizem. Tak Slovenski kot hrvaški, srbski, nemški itd...

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      17.07.2018 ob 12:18 Mandžo gost

      Tak šinflete Hrvate, na morje pa vas večijna ta z veseljon ide... hipokriti.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      17.07.2018 ob 12:28 gost

      Jaz sem bil nazadnje na hrvaškem morju leta 1990. Tolko o tem, vsi se ne prodamo za burek in par lepih plaž, to si verjetno sebe mislil, da redno hodiš na hrvaško morje, ti kar, jaz bom prej šel v Grčijo ali Turčijo, da bi pa hrvatom pustil svoj denar- niti po smrti ne. Glede morja govori prosim v ednini, če ti je tam lepo tudi prav, mene pa tam nikoli ne bo, pa če imajo morje in plaže iz smaragdov pa zastonj, dokler bodo imeli kockasti tak odnos do slovencev poniževalen, bom sočustvoval z vsakim slovencem, ki hodi na hrvaške plaže trošit in podpirat hrvaški turizem.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      17.07.2018 ob 12:35 Mandžo gost

      Lažeš... vsako leto si na Hrvaškon, ker za kaj več nemaš pejnez. Edijno tu gor si najlepši, največji, najbogatejši najpravičnejši.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      17.07.2018 ob 12:56 gost

      Mandžžo idi ti lepo v svoj Zebanec-Zjebanec pa tam vrti svoj ustaški gobec!!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      17.07.2018 ob 13:08 Mandžo gost

      pijsati se nafči

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      17.07.2018 ob 13:39 gost

      Kak so prekmurci zabiti, saj ne moreš verjet..krohočem se ob branju komentarjev.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      20.07.2018 ob 11:48 vunek gost

      Pomurci Vsem Vam ki ste navijali za Hrvate ,vam izrekam ISKRENO SOŽALJE.Francija je bila boljša in je zasluženo odnesla svetovni pokal v Paris.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.