https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Občinski svetniki v Puconcih s sprejetim rebalansom proračuna uskladili načrt razvojnih programov

Puconci, 16.07.2018 ob 6:00  

V četrtek, 12. julija od 17.00 ure dalje je v sejni sobi Občine Puconci potekala 28. redna seja Občinskega sveta Občine Puconci, ki je vsebovala 15 točk dnevnega reda. Občinski svetniki so med drugim obravnavali Odlok o rebalansu proračuna Občine Puconci, Odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za del območja Vas in V oračaj, Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o urejanju javnih in drugih površin v Občini Puconci, sistemizacijo delovnih mest za zaposlene v Vrtcu pri OŠ Puconci za šolsko leto 2017/2018 ter plan letnega in zimskega vzdrževanja lokalnih cest v občini Puconci za leto 2018. 

S sprejetim rebalansom proračuna Občine Puconci usklajen tudi Načrt razvojnih programov za obdobje 2018-2021

Po ugotovitvi prisotnosti na občinski seji, pregledu sprejetih sklepov in obravnavi zapisnika prejšnje 27. redne seje, je župan Občine Puconci, Ludvik Novak, podal v obravnavo 1. točko dnevnega reda, Odlok o rebalansu proračuna Občine Puconci št. 1/2018. Strokovna služba za pravne zadeve Občine Puconci je uvodoma predstavila vsebino in obrazložitev priloženih gradiv rebalansa proračuna Občine Puconci.

V odloku o proračunu Občine Puconci za leto 2018 se spremeni 2. odstavek 13. člena, kjer se sredstva splošne proračunske rezervacije uporabljajo za nepredvidene namene, za katere v proračunu niso zagotovljena sredstva ali za namene, za katere se med letom izkaže, da niso zagotovljena sredstva v zadostnem obsegu, ker jih pri pripravi proračuna ni bilo mogoče načrtovati. Sredstva splošne proračunske rezervacije za leto 2018 se zagotavljajo v višini 31.320,66 evrov.

V Odloku o rebalansu proračuna Občine Puconci za leto 2018 znašajo skupni prihodki 7.445.645 evrov, skupni odhodki 7.660.244 evrov, proračunski primanjkljaj tako znaša - 214.599 evrov. Poglaviten razlog za pripravo predloga rebalansa obstoječega proračuna Občine Puconci je bila uskladitev proračuna z načrtovanimi investicijami. Predvidena je vključitev novih investicij, kot so posodobitev športnega centra Ernesta Nemca, obnova lokalne ceste Kuštanovci – Križevci in sredstva za projektno dokumentacijo za vodovod Gorica ter vodovod Brezovci.

Iz predloga rebalansa proračuna so izvzete nekatere investicije, kot so ureditev komunalne infrastrukture poslovnih con na območju Obrtno podjetniške cone Puconci, izgradnja kanalizacije na Vaneči in ureditev pločnika ob cesti na Gorici in se v letu 2018 ne bodo izvedle.

Po obravnavi in razpravi o vsebini rebalansa proračuna je Občinski svet Občine Puconci sprejel Odlok o rebalansu proračuna Občine Puconci št. 1/2018 in rebalans bilance prihodkov in odhodkov proračuna občine za leto 2018, ki sta se sprejela po skrajšanem postopku. V skladu z Odlokom o rebalansu proračuna Občine Puconci št. 1/2018 iz prve točke sklepa, se je uskladil tudi Načrt razvojnih programov za obdobje 2018-2021.

Načrtovana gradnja novih stanovanjskih stavb, dostopne ceste in zelenih površin na območju kraja Puconci

V drugi točki dnevnega reda so občinski svetniki obravnavali Odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za del območja Vas in V oračaj, kjer gre za stanovanjsko gradnjo v naselju Puconci. Načrtovana prostorska ureditev načrtuje in zajema gradnjo stanovanjskih stavb, štiri samostojne hiše, dva dvojčka in en vila blok, gradnjo dostopne ceste in cestnega priključka na občinsko cesto ter ureditev utrjenih in zelenih površin.

Po pojasnilih in obrazložitvi vsebine glede stanovanjske gradnje v naselju v Puconcih, s strani strokovnega sodelavca občine za investicije, gospodarske, kmetijske, stanovanjske zadeve in prostor, ter po razpravi občinskih svetnikov, je Občinski svet Odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za del območja v naselju Puconci tudi sprejel.

Prošnja za ureditev terase gostinskega lokala na javni površini

V naslednji točki dnevnega reda je Občinski svet obravnaval Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o urejanju javnih in drugih površin v Občini Puconci. Kot je uvodoma na kratko predstavila svetovalka za pravne in kadrovske zadeve je Občina Puconci prejela pobudo oz. prošnjo za teraso na javni površini. Glede na spremembe v okolju in okoliščine so se odločili, da predlagajo predlog za spremembo Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o urejanju javnih in drugih površin v Občini Puconci, kjer so pripravljene predložene spremembe in dopolnitve. Predlagani odlok ne bo imel večjih finančnih posledic na proračun občine.

Predlog odloka je bil obravnavan tudi na Komisiji za statut in pravna vprašanja in na pristojnem odboru. Komisija je opravila tudi ogled javne občinske površine na terenu in Občinskemu svetu predlagala sprejem odloka.

Zatem je sledila razprava občinskih svetnikov o ustreznosti zapisa v odloku, glede vrste dopustne dejavnosti, kot so tržna ali pridobitna dejavnost. Nadalje pa tudi o tem, kaj se spreminja in dopolnjuje ter za katere dejavnosti je dopustno, da se opravljajo na javni površini, v tem primeru gre za ureditev gostinske terase. Po vsebinski razpravi in izmenjavi mnenj so občinski svetniki sprejeli Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o urejanju javnih in drugih površin v Občini Puconci.

Občinski svet Občine Puconci je v nadaljevanju obravnaval še preostale od 15. točk dnevnega reda 28. redne seje, katerih povzetek bo sledil kmalu v drugem delu prispevka.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.