https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V letošnji vleki vrvi Prleki pokazali svojo premoč

 

Včeraj, 15. julija, je v Krogu in Vučji vasi potekalo že 24. tradiconalno vlečenje vrvi med Prekmurci in Prleki. Na obeh straneh Mure se je zbrala množica ljudi, ki je prišla spodbujati "svoje".

Organizatorji obeh strani Mure, Kajak kanu Klub Mura Krog in Prostovoljno gasilko društvo Vučja vas, so se na prireditev odlično pripravili. Poskrbeli so za pestro kulinarično ponudbo ted dobro zabavo. Na prekmurski strani so poskrbeli tudi za nogometne navdušence, saj so predvajali finalno tekmo svetovnega prvenstva Francija:Hrvaška.

 Udeleženci so se lahko na prizorišče pripeljali z vlakcem in se tako rešili težav s parkiranjem na kraju dogodka. Poskrbljeno pa je bilo tudi za otroke, ki so lahko ustvarjali v delavnicah.

 

Na obeh straneh Mure je bilo pravtako poskrbljeno za glasbo. Prekmurce je zabavala skupina Blue planet, Prleke pa Štajerski fakini.

Glavni del prireditve je bilo gotovo vlečenje vrvi čez reko Muro, kjer so se pomerile ekipe obeh strani. To leto so bili močnejši Prleki, kljub temu, da je bila njihova skupna teža za približno 400 kilogramov manjša.

 

Več fotografij si lahko ogledate v spodji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.