https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Ljubitelje klasične glasbe navdušil mladinski komorni orkester iz Velike Britanije

Murska Sobota, 19.07.2018 ob 6:05  

Včeraj, 18. julija, so na grajskem dvorišču soboškega gradu, obiskovalci prisluhnili mladinskemu komornemu orkestru iz Velike Britanije Bromley Youth Chamber Orchestra.


V sklopu Soboškega poletja je tokrat nastopil mladinski komorni orkester iz Brumleya, ki ga vodi Tim Wells.

Wells je končal šolanje na Kraljevi akademiji za glasbo, kjer je dobil večino nagrad za violončelo. Je predstojnik oddelka za godala v Bromleyskem mladinskem glasbenem skladu in hkrati sodnik na glasbenih festivalih v Veliki Britaniji. Njegova strokovna avtoriteta je ob nadarjenih mladih glasbenikih razlog za odličnost orkestra, ki se redno uvršča na nacionalni festival za mlade glasbenike.

Orkester predstavlja odskočno desko za glasbenike, ki postanejo člani nacionalnega mladinskega orkestra Velike Britanije. Po uspešnem nastopu na mednarodnem mladinskem glasbenem festivalu na Dunaju je predsednik komisije orkester označil kot »popoln profesionalni orkester«.

Mladi glasbeniki, v starosti od 12 do 20 let, se lotevajo vseh pomembnejših in temu primerno tudi zahtevnejših del iz klasičnega repertoarja. Zbor se je v Murski Soboti predstavil z repertoarjem del priljubljenih skladateljev od Wolfganga Amadeusa Mozarta pa vse do Edwarda Elgarja.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.