https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Janša nima potrebne večine za oblikovanje stabilne vlade

19.07.2018 ob 13:00  

Predsednik SDS Janez Janša je v pismu obvestil predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, da nima potrebne večine za oblikovanje stabilne vlade, obstaja pa možnost, da se takšna večina oblikuje v naslednjih tednih.


V pismu, ki ga je je Janša objavil tudi na Twitterju, je zapisal, da obstaja možnost za oblikovanje potrebne večine v državni zbor in da je skupni imenovalec te komunikacije spoznanje, da si velika večina strank ne želi novih predčasnih volitev, ki bi bile četrte zapovrstjo.

 

Nekatere parlamentarne stranke vztrajajo pri obžalovanja vredni nedemokratični in nedržavotvorni drži zavračanja večinske volje volivcev in celo same kulture dialoga, vse to se je pokazalo v zadnjem času navaja Janša, ki tudi ocenjuje, da do resnega poskusa oblikovanja stabilne vlade lahko zaradi naštetega očitno pride šele potem, ko bodo prej izčrpane vse teoretične možnosti za oblikovanje šibke, nestabilne vlade, in dodaja: »Če to ne bo uspelo, bodo morali vsi tisti, ki kljub porazu na volitvah in poraznim posledicam svoje vladavine vztrajajo pri oblasti in ideološkem izključevanju, ponovno prevzeti odgovornost pred volivci. Slovenska demokratska stranka bo še naprej ravnala dialoško, odgovorno in v dobro Slovenije. Slovenski človek, njegova varnost in blaginja bosta vedno naša prva skrb.«

"Pokazalo pa se je tudi, da nekatere parlamentarne stranke vztrajajo pri obžalovanja vredni nedemokratični in nedržavotvorni drži zavračanja večinske volje volivcev in celo same kulture dialoga. K temu pomembno prispevajo različne neformalne interesne skupine, ki si želijo čim daljše obdobje brezvladja, čim večji nered v družbenih podsistemih in posledično seveda čimbolj šibko vlado. V neobvladljivi koaliciji velikega števila strank in šibki vladi vidijo garancijo za lastne koristi oziroma lažji dostop do davkoplačevalskih sredstev, deležev državnega premoženja preko obvladovanih DUTB in SDH in ohranitev svojih privilegijev in monopolov. Ker so te interesne skupine lastnice večine osrednjih medijskih hiš ali pa imajo nanje zaradi kapitalskih in drugih povezav pomemben vpliv, v javnosti načrtno vzpodbujajo (ne)kulturo izključevanja, kar dodatno otežuje oblikovanje stabilne vlade," je zapisal Janša.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo v ponedeljek sporočil državnemu zboru, da v prvem krogu ne bo predlagal kandidata za mandatarja.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.07.2018 ob 16:39 IVAN gost

      Pojdi tja od kod si prišel ..DAJ NAM MIRIN NEHAJ S TEM SPODBUJANJEM SOVRAŠTVA IN VSEGA ,KAR JE TEBI V PRID.BIL SI V PARTIJI M,BIL SI KOMUNIST,PA TO PRIZNAJ IN NE ,DA SE SPRENEVEDAŠ......

      12 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.07.2018 ob 17:57 gost

      nej Janša krijv, po logiki bi morale stranke po rezultatih delati vlado. Pri nas v super "zdrkanuj državi" to ni mogoče. NAJBOL UŽIVA CERAR, KI JE PONUDIL ODSTOP, SEDAJ PA MOLI BOGA, DA BO V BREZVLADJU ŠE 2(dve) LETI MANDATAR. To smo mi "pijančeki" že vedeli pred dvema mesecema, državljani so pa pač o tem nepoučeni. I tak nam treba, nek nas vode budale, mi jim pa ploskajmo. Čez 5 let več ne bomo, ker bomo "miljo" za svetom. Če se spomnite vi pisatelji pomurca, kaj sem napisal pred volitvami. TOČNO 1000% SEM IMEL PRAV, preberite članke pred volitcvami, oziroma naj jih pomurec objavi. Kreteni pa pač verjemite naprej političnim seljakom.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.07.2018 ob 18:00 dejan gost

      Tako je Židan ne daj se JANŠI,dobro veš ,če bo Janša predsednik vlade ,te bo sigurno Janša spravil v zapor kot ti njega .Ne brigaj se za narod kako bo živel,temveč gledaj za sebe in za svoj žep ,ne dovoli siromašnim otrokom,da bi te prosili za kruh,a tako je tudi prav in žanjaj poleti ne pozimi ,ko ni žetve.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.07.2018 ob 18:22 gost

      Vsi, ki bi morali v vlado, pa nočejo, upam, da boste na predčasnih volitvah pogoreli do konca. Jebeš SMC, SD, in Erjavca, ki kroji Slovenijo 27 let. Podpira ministrco zdravstva, zsdravstvo v štirih letih po OTAĐBINO Cmerara, nazaduje za 100let, glavno pa je, da je obstala vlada SMC, SD IN PENZIONERI. Še vedno drmajo in upajo, da bo brezvladje še dolgo. Take seronje takoj na volitvah uničit, prav tako neke nove "komedijante" in zajebante ala Serpetinšek. Vladanje pustiti državljanom, ko če koga ako ne svoj svoga, mislim sjebat u guzicu.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.07.2018 ob 21:33 LFL gost

      Ivan ti si BIK.Če si se v YUGI hotel baviti z politiko si moral biti KOMUNIST. Kaj ti ni JASNO. Eni pa svoje RDEČE knjižice ZAMRZNEJO in vse OK. Spodbujanje sovraštva lepo te prosim . Soočanja pred volitvami so bila polna SOVRAŠTVA z strani LEVE POLITIČNE OPCIJE ,in po tvoje vse OK. ŽIDAN kak se oglasi je poln SOVRAŠTVA .Naj bi se gospod TERAN šopiril ko je zafural TERAN. Tudi ERJAVEC je VTIHNIL ker je zafural PIRANSKI ZALIV.Nesposobni LEVIČARJI ,da od NLB sploh ne razpravljamo.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.07.2018 ob 9:28 IVAN gost

        ČE SEM JAZ BIK SI TI TELE ,KI SEM TE JAZ SPOČEL..LE KAJ VIDIŠ V TEM ČLOVEKU?PA SI RES TAKO NAFIKSAN??

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.07.2018 ob 21:38 gost

      Čas od volitev do zdaj ni iz vas nobene koristi prosim ko dobite plače dajte to nazaj ker si vtem času le te niste zaslužili.Kaj bi se zgodilo v gospodarstvu v proizvodnjih firmah če bi delavci hodili tja se prerekat nič delat takšna firma je zelo hitro kaput.Še nekaj trdim po moji logiki veste da vas ne rabimo.Marsikatero tovarno vSloveniji ste ravno vi zaprli in vaši predhodniki zakaj sedaj nebi zaprli parlamenta.Bi vsaj narod lažje zadihal.Denar za poslanske plače gre iz delavskega žepa.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.07.2018 ob 0:11 koalicija gost

      Se vidi, da se ne razumete v politiko. Vse je igra. Ko bo čas se bodo zmenili in sestavili vlado. In potem se bodo spet zmenili, da bo za vse dobro in prav. Raja pa bo lepo plačevala davke. Naivneži!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.07.2018 ob 9:32 77 gost

      Spet nove volitve,budale jih pa volijo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.07.2018 ob 10:56 gost

      Tak podmuklo hinavskega človeka kot je Židan, še svoj živ dan nisem srečal, če povem po pravici je prav odvraten.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.07.2018 ob 11:57 claudia gost

      Glih več sovraštva rabimo za boj proti muslimanom, ne pa dobrodošlico!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.07.2018 ob 12:07 PFG gost

      Pustite Vi Židana pri miru ,on ni hinavski človek,Židan samo hoče sebe zaščititi in čimveč zaslužiti za sebe in biti močnejši od svojega neprijatelja JANŠO ,kateri mu je trn v peti .Nisem za nobenega,ampak bi se moral Židan obnašati kot politik ne pa kot učenec v OŠ .

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      20.07.2018 ob 15:38 Gost4 gost

      LFL, imaš prav vendar spoštuj domače živali,ne jih zalit, živel Janša.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      20.07.2018 ob 17:05 pipi gost

      Kaj ni škoda tipkovnice, da se eni tu kregate okrog tega Orbanovega kaplarja? Če bi bil kaj haska ne bi bil 20 let v opoziciji in bi vsi hiteli k njemu, da sestavijo vlado. Vsak se paač pogovarja in združuje s komer se hoče. Zato ne vidim nobenega ppronđblema, če se združi 5, 6 ali 7 manjši strank. Tudi ni nujno, da ima koalicija skupaj več kot 46 glasov. Lahko imamo manjšinsko vlado. Določene stranke pa jo podpirajo četudi jih uradno ni v vladi.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      20.07.2018 ob 19:45 gost

      Kaj pa imamo državljani od slovenske vlade,kaj so sposobni?Zapirati tovarne ,krasti in tako naprej odidite pošljite parlament v stečaj,saj je v njem velika kriza.Pa pozdravite vašega kolega Junckerja v bruslju.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      21.07.2018 ob 15:47 LFL gost

      IVAN SDS je edina stranka ki bo zaščitila SLO in SLOVENCE. Vi levičarski IDIOTI nas boste ISLAMIZIRALI samo ne bo vam USPELO. Nas je še zadosti v tej državi ki SMO PRAVI SLOVENCI. Ti meni nisi mogel spočeti ker si za to jalov če pa misliš da imaš otroke se ozri okoli sebe SIGURNO imaš DOBRE SOSEDE. VI LEVIČARJI ste PASJI JEBAČI ali si pozabil na BULMASTIFE. .Dokler je JJ med politiki tli UPANJE ZA SLO. LEVI so ZAVOZILI DRŽAVO do AMENA. Desni na oblasti 6 let , 21 pa levi .Razumnim LJUDEM je VSE jasno. Samo če pa si levičar pa ti ni JASNO NIČ.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      21.07.2018 ob 15:56 gost

      Pristaši LEVICE poglejte SI SVOJO sliko PO CELI SOBOTI. SVI PROTI JANŠE. PRIMITIVCI. NA svojo FASDAO bi si LEVI PAMETNJAKOVIČ naj to napiso ALI pa na SVOJE LEVO ČELO. Se vidi LEVIČARSKA KULTURA nimaš kaj zreli za v VRTEC. SRAM vas je lahko .Samo za sram moraš biti NEKDO . NE pa da si LEVONJA.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      23.07.2018 ob 10:43 gost

      Moti me naslov da JANŠA nima zadostne podpore za sestavo KOALICIJE. LEVIČARSKI NASLOV . A ŠAREC PA MOGOČE IMA ZADOSTNO PODPORO. MATER VAM LEVIČARSKO POKVARENO.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.