https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Križevski svetniki podprli 7 oddelkov s fleksibilnim normativom v vrtcu in spremembe v letošnjem proračunu

30.07.2018 ob 6:00  

V Križevcih pri Ljutomeru je potekala že 26. občinska seja, na kateri so svetniki odločali o dveh pomembnih točkah. Prvi del je predstavljal predlog sistemizacije delovnih mest in oblikovanje oddelkov v vrtcu, drugi del spremembe Odloka o proračunu za leto 2018. 


Na 26. seji občine Križevci so potrdili 7 oddelkov s fleksibilnim normativom, čeprav bo v prihodnje potrebno razmisliti in poiskati konkretne rešitve za prenatrpanost oddelkov oziroma prostorsko stisko. Občina Križevci je dala soglasje za vpis otrok nad normativi v šolskem letu 2018/19. Skupaj to pomeni 14 otrok, ki bodo razporejeni po oddelkih. Oddelkom se bo tako povečalo število otrok, vendar to naj ne bi vplivalo na kakovost izvajanja programov vrtca. Ekonomska cena vrtca se pri tem ne bo spremenila in ostaja enaka kot do zdaj. Trenutno je v vrtec Križevci vključenih 124 otrok. Prav tako ostaja enaka organizacija oddelkov. 

Spremembe odloka o proračunu občine Križevci za leto 2018 - rebalans št. 2/2018 so svetniki soglasno potrdili. To sta upravljanje in tekoče vzdrževanje občinskih cest, pri tem je treba povečati sredstva za izvajanje zimske službe. Pod ukrepi trajne mobilnosti je potrebno dodanih 4600 evrov za postavitev polnilnice za električne avtomobile, sredstva za javno razsvetljavo se zmanjšujejo zaradi nižjih stroškov izgradnje. Planirani odkupi zemljišč ob R2 letos ne bodo, saj še vedno zbirajo soglasja lastnikov zemljišč (sredstva na tej postavki zmanjšujejo za 10.000 evrov). 

Ureditev Gajševskega jezera za letošnje leto zaradi neuspelih projektov izključujejo, 30.000 evrov bo šlo za upravljanje, vzdrževanje in popravila na vodovodnem omrežju (žal Pomurski vodovod-sistem C še ni zaživel). Na območju Parka doživetij Križevci so za letošnje in naslednjo leto zagotovljena sredstva zunanja ureditev objektov, kanalizacijo, vodovod, elektriko, parkirišče, upravi del, gostinski del s teraso, fitnes in sanitarije (80.000 evrov sredstev letos, v naslednjem letu 70.000 evrov). 

Pri Fundaciji za šport niso dobili odobrenega projekta za sofinanciranje novih igrišč pri šoli, zato bo občina zagotovila dodatnih 55.612 evrov s katerimi bo še letos zgradila igrišče za odbojko, badminton in igrišče med dvema ognjema. 

Svetniki so soglasno podprli nove predloge in spremembe, obenem pa izrazili zaskrbljenost nad nedokončanimi projekti (kot je na primer Gajševsko jezero), poroznimi vodovodnimi cevmi, kolesarsko mrežo po občini in Parkom doživetij Križevci, katerih stroški za vzdrževanje niso poceni. Župan Branko Belec je odprt za predloge glede rešitve Parka doživetij Križevci z morebitno vstopnino, plačljivim parkiriščem ali kako drugače. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.07.2018 ob 9:07 Prlek gost

      Edina Občina v Prlekiji, kjer se dela z vidnimi rezultati!

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.07.2018 ob 9:39 Prlek 2 gost

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.07.2018 ob 9:41 Crko gost

      In kaki so ti vidni rezultati?

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.07.2018 ob 10:05 Prlečka gost

        Najbolj viden rezultat je samopromocija župana (teden dni nazaj bombastična novica o naložbah, sedaj pa potiho priznava, da je vse zaustavljeno, da so vsi visokoleteči načrti dragi, da je potrebno vzdrževanje objektov plačati, ipd...).

        8 7 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.07.2018 ob 10:32 Faušija gost

      Faušija boli ne Prleška? ko vidis da lotmerk propada na celi crti, križevci pa rastejo, samo na turizmu. mogla boš h okolistu Sonji, da spreglednes, ce nic ne vidis. Ziher si z lotmerka, tan,ki se samo spi in wc-je odpira :)

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.07.2018 ob 10:39 Gost gost

        Oj joj Faušija čisto dober vzdevek si si dola, ker to pa kaj zaj pišeš pa je samo za nasmejati, priporočam obisk Lotmerške občine pa še kakšnega vodiča priporočam

        8 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.07.2018 ob 14:03 Prlečka gost

        Argumente prosim. Kje in kdaj so Križevci zrasli na celi črti? Razen treh skrpucal v krožiščih nisem opazila kaj konkretnega. Turizem??? Ne me zajeb..ti! Turizem je še kaj več kot Gostilna Zorko (mimogrede, fant se zelo trudi). Vse ostalo, kar je Belec naredil v svojem mandatu za turizem pa prinaša stroške in izgubo (članek zgoraj). Polno je začetih in nedokončanih projektov, na razpisih niso uspešni, in še in še... Pa še to: Nisem iz Ljutomera, sem iz toliko hvaljene občine Križevci. Samo malo bolj realno gledam na stvari.

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.07.2018 ob 11:22 Pele gost

      V lotmerki ni vodičov, ne turizma, kaj bo v lotmerki

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.07.2018 ob 11:40 Gost gost

      Pele to je tvoje razmišlanje do kerega moš vso pravico...realnost pa je na ogled....

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.07.2018 ob 13:11 Stanko gost

        Realnost je očitna v Ljutomeru, gost . Ničesar več ni, ne interesa za razvoj občine Ljutomer, da o turizmu ne govorimo. Ceste dela samo tam kjer so podžupani, v našo Malo Nedeljo, kjer se trudijo s turizmom eni, od kar je prišel Rožmarin k nam in naredil korak naprej....nimamo nič.

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.07.2018 ob 13:01 Crko gost

      Faušija gor ali dol. Zavedati se je treba, da mora biti občini interes razvoj občanov in delovna mesta. Slednje pa lahko dobimo le tako, da se pridobi, ali domače investitorje, podjetja iz občine, ali pa druge investitorje, iz preostale Slovenije in tujine. Na tem pa občine premalo, nekatere skoraj nič, ne delajo. In žal so le to vidni rezultati. Belecu pohvala za "motoripark", vendar pa na gospodarstvo pozablja. Ima AC priključek, pa tam razen Petrola in bioplinarne ni nič....

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.07.2018 ob 14:37 Polsvije gost

        Crko, ne na pamet, stavi doj kuje. Pozobja si na Vipoll, pa recimo Malus pa velnes v Vučji vesi.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.07.2018 ob 14:58 Crko gost

      Saj nisem pozabil na Vipol, Malus, tudi na Tondach ne, ampak če govorimo o teh, so ta podjetja domačini in so pohvale vredna, ker so med pomembnejšimi v regiji. Vendar se sprašujem kaj je občina od ustanovitve naprej naredila glede privabljanja investitorjev? razen tega da imamo Petrol in bioplinarno na najboljšem območju v občini AC izvoz/uvoz. Poglej kje je Cartago šel investirat, Odranci, pa nimajo direktnega priključka na AC... Investitorja dobiš le, če je občinsko vodstvo sposobno se vsesti v avto in iti kam na obisk. Ne pa kot v večina v pomurju, čakamo, mogoče bo kateri potrkal, aja te pa imamo 100 težav, ni OPPNja, ni možnosti, eni so proti eni so za. Na to sem želel opozoriti. Poglej sosednje, avstrijske župane, redno hodijo na obiske v podjetje sosednjih držav.... malo si tukaj naj kak pomurski župan vzeme vzgled....

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.08.2018 ob 10:09 Polsvije gost

        Ki sma ostala? Aja, prevzem Vipolla se tüdi šteje med tuje neposredne investicije zaradi tujega kapitalskega vložka. Tak da je občina uspela privabiti tujega investitorja. Je pa veki riziko če gre občinsko vodstvo promovirat svoje potencialne lokacije podjetjem, ker se ti hitro znaguzijo mikrolokalni pizduleki v civilno inciativo či jim dejavnost ne paše, in začnejo kontrirati do te mere, ka si investitor premisli... toti "not-in-my-backyard" oz. NIMBY viden že 100x ne samo pri nas, pač pa po celi Sloveniji...

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.07.2018 ob 16:56 ivek gost

      In kaj je lotmerška županja naredla za turizem??? Še LTO je vničila !!!!!!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      30.07.2018 ob 17:14 Nem prlek gost

      Kaj so to FLEKSIBILNI NORMATIVI v vrtcu , na čigavem zeljniku je to zraslo , drugače pa Križevci so navadna vas in če so zalogaji preveliki se pač zataknejo v grlu , jebi ga tudi doživljajski park bo čez nekaj let propadel zaradi nezmožnosti vzdrževanja , skratka stran vržen denar , eh moji prleki .

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.