https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Otroci aktivno in ustvarjalno preživljajo poletne počitnice v Dvorcu Rakičan

Rakičan, 24.07.2018 ob 13:00  

V času poletnih počitnic je v Dvorcu Rakičan pestro. Od 24. junija in vse do 24. avgusta potekajo poletne počitnice. Otroci lahko izbirajo med angleškimi ali nemškimi počitnicami oz. se odločijo za slikarsko šolo.


V Dvorcu Rakičan tudi letos potekajo POLETNE POČITNICE namenjene otrokom in mladostnikom od 5. do 14. leta starosti, ki želijo počitnice preživeti na zabaven, aktiven in kreativen način. Pripravili so tri raznolike programe: Vesele angleške počitnice, Vesela slikarska šola in Vesele nemške počitnice.

Vsak izmed jezikovnih programov ponuja aktivnosti na izbranem jezikovnem področju, poleg tega pa se počitnikarji zabavajo ob jutranjem plesnem razgibavanju, kreativnih delavnicah, petju pesmi in dramskih igrah v izbranem jeziku, streljanju z lokom, ob lepem vremenu pa se kopajo v bližnjih kopališčih.

 

Eden izmed mentorjev na taboru je tudi Američan Zack (Zachary) Bevelacqua iz Virginije, ki je prej živel v San Franciscu, trenutno pa je doma v Prekmurju. 

Zack nam je povedal, da je znanje angleščine pri otrocih, ki obiskujejo tabor večinoma dobro. Predvideva, da njihovo znanje angleščine izhaja iz pogostega igranja tujih videoiger in gledanja risank. Prav tako je skoraj vsa "popularna kultura" v angleškem jeziku. Mogoče angleško ne govorijo dobro, ampak jezik vseeno dobro razumejo, je še dodal.

Raje živim v Sloveniji

"Lahko povem, da tu v Sloveniji živim raje, kot v Ameriki. To je moja osebna preferenca, ker sem v Ameriki živel v majhnem mestu, pa tudi v velikem San Franciscu. Odrastel sem v majhnem mestu, in ko sem obiskal Slovenijo iz San Francisca me je ta spomnila na mesto, kjer sem odraščal. Všeč mi je tukaj, ker ni veliko ljudi. Vse poteka počasi in bolj umirjeno. Ljudje so prijazni," je povedal Zack.

Po njegovem mnenju je kvaliteta življenja v Sloveniji boljša zaradi preprostih stvari, kot so boljša kvaliteta vode, dobra hrana in urejeno zdravstveno zavarovanje. "V Ameriki nisem imel zdravstvenega zavarovanja, ko pa sem ga imel, je bilo zelo drago. Poleg tega je blizu Jadransko morje, lepa gorovja, kjer so urejena smučišča, všeč pa mi je tudi podnebje," je zaključil Zack.

Vesela slikarska šola poteka pod vodstvom akademske slikarke Natalije Šeruga in ponuja različne aktivnosti, ki slonijo na spoznavanju osnov likovnih prvin, senčenju, toniranju, mešanju barv, spoznavnaju različnih slikarskih in risarskih tehnik. Poleg tega udeleženci odkrivajo svoje talente in spodbujajo svojo kreativnost, prav tako pa se ob lepem vremenu odpravijo do bližnjega kopališča ter ustvarjajo še mnogo drugegih izdelkov.

Akademska slikarka Natalija Šeruga nam je povedala, da so otroci zelo kreativni in potrebujejo samo pravo usmeritev. Otrokom želi pokazati, da je slika zgrajena iz več plasti, zato slikajo tako kot v slikarstvu in otroci se naučijo, da slika ni pobarvanka. V slikarski šoli se najprej ukvarjajo s človeškim telesom, najprej malo rišejo in potem slikajo z akrilnimi barvami. Poleg človeškega telesa, živali in tihožitja, slikajo tudi pokrajino.

Prijave so še možne

Prijave na počitnike programe so še možne. Počitnikarji so lahko vključeni v dnevni (5 dni po 8 ur) ali tedenski (6 dni s 24- urnim varstvom) program.

Mladi prostovoljci Mladinskega centra Risko pri izvedbi delavnic.

Podrobnosti o vseh programih si lahko preberete TUKAJ.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.