https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Kje vse si lahko ogledamo razstave v Pomurju?

07.08.2018 ob 9:00  

Razstave po Pomurju si lahko ogledamo na nekaterih gradovih, v dvorcih, muzejih, kulturnih domovih in številnih drugih stavbah oziroma hišah s tradicijo in kulturo. Poleg stalnih razstav je na ogled tudi veliko kakovostnih občasnih razstav, ki so zagotovo vredne ogleda. 

Javni Zavod Krajinski park Goričko v gradu organizira razstavo Narava in krajina. Razstava bo na Gradu na ogled do 3. septembra 2018. 

Razstava Marc Chagall Stvarjenje in Biblija si lahko ogledate na lendavskem gradu, razstava bo na ogled do 31. oktobra 2018. Ruski umetnik judovskega rodu Marc Chagall (1887—1985) sodi med velikane svetovne likovne umetnosti 20. stoletja. Litografije oziroma svetopisemske ilustracije, razstavljene na gradu Lendava izvirajo iz časa, ko se je Chagall z velikanskim navdušenjem posvetil barvni litografiji. 

Razstavo »Za vedno na Plesah – Prvi Slovani v Soboti« si lahko ogledate izjemno najdbo, ki velja za do zdaj največje grobišče iz zgodnjega srednjega veka v Pomurju. Razstavni predmeti so bili odkriti med leti 2013 in 2016 na ledini Plese v Murski Soboti. Raziskave so odkrile načine pokopa takratnih prebivalcev, ogrlice iz nanizanih steklenih jagod, analize kostnih ostankov in še mnogo več. Razstava bo na ogled do konca septembra 2018. 

Kiparska razstava Taktilni dialog si lahko ogledate na gradu Negova. Razstavljene kiparske stvaritve so delo umetnic Eileen MacDonagh in Bojane Križanec. Razstava bo na ogled do 20. oktobra 2018, in sicer v odpiralnem času od četrtka do nedelje med 10. in 17. uro.

Likovne, fotografske in kiparske razstave so tudi v številnih knjižnicah, domovih za starejše občane, občinah, mladinskih centrih, več generacijskem centru, mestnih hišah in galerijah. 

    Fotogalerija