https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ste spremljali lunin mrk?

28.07.2018 ob 8:00  

Redki nebesni dogodek, kot je popolni lunin mrk, si je vredno ogledati, kar bodo potrdili vsi, ki so to storili v petek zvečer.


V noči iz petka na soboto, se je odvil dogodek, ki ga ne bomo tako hitro pozabili. Popolni lunin mrk se zgodi, ko na Luno pade zemljina senca, vendar pa bi Luna morala v temi izginiti. To se ne zgodi, ker se del žarkov s Sonca lomi v zemljini atmosferi in še vedno doseže lunino površje. Zaradi tega je Luna rdeča ali krvava. 

Zaradi napovedi slabega vremena so bila nekatera javna opazovanja odpovedana, vendar pa smo prejeli nekaj fotografij naših bralcev.

Če ste tudi vi posneli kakšno, jo prosimo pošljite na email urednistvo@pomurec.com.

Fotografije z Goričkega

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.07.2018 ob 10:03 gost

      Luna je "sjebala" zemljo, do 10:00 ure v soboto ni sonca. Pa naj še kdo pove, da naših poliikov ne usmerja "luna", zato so jim možgani malo skisani. Včeraj so delali 4 MINUTE, vidi se kako na njihov delavnik vpliva luna. In ti "mesečari", bi naj naredili Slovenijo boljšo. VIC STOLETJA!

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.07.2018 ob 11:13 77 gost

      Sem spremljal lunin mrk in van puvejn ka san vidu kak,butonglavci in naši politiki sejejo kašu na luni.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.07.2018 ob 17:27 gost

      Jutri bo pa lunin mrk v Murini mreži v Mariboru,.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.