https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Za brezposelne 1,8 milijona evrov proračunskih sredstev

Murska Sobota, 02.08.2018 ob 6:05  

V sredo, 1. avgusta 2018, je Zavod RS za zaposlovanje objavil novo javno povabilo Delovni preizkus za obdobje 2018/2019. Za to povabilo je na voljo 1,8 milijona evrov proračunskih sredstev, zadoščalo pa bi naj za vključitev 2000 brezposelnih oseb. 


S pomočjo delovnega preizkusa bodo brezposelne osebe, ki so vključene v program, lahko preizkusila svoja znanja, spretnosti in veščine na delovnem mestu pri delodajalcu. Tako si bodo tudi izboljšali zaposlitvene možnosti. Delodajalci pa bodo brezposelne spoznali in preizkusili na delovnem mestu še pred sklenitvijo delovnega razmerja. V program se lahko vključijo vsi brezposleni ne glede na starost oziroma trajanje brezposelnosti. 

Delodajalec lahko vloži ponudbo, le če izpolnjuje zastavljene pogoje. Javno povabilo Delovni preizkus za obdobje 2018/2019 je odprto do razdelitve razpoložljivih sredstev oziroma do 23. oktobra 2019, ko se izteče rok za predložitev ponudb. Ponudbo lahko vložijo v elektronski obliki od 8. avgusta 2018, od 9. ure naprej na portalu Zavoda RS za zaposlovanje. ˝Delovni preizkus poteka brez delovnega razmerja, saj vključene osebe v tem času ostanejo prijavljene v evidenci brezposelnih. Praviloma poteka osem ur na dan in največ pet dni na teden (od najmanj 100 ur do enega meseca; izjema so invalidi, pri katerih lahko traja vključitev več kot mesec dni), ne izvaja pa se ob nedeljah in praznikih. Delovni preizkus mora potekati pod strokovnim vodstvom mentorja, ki ga zagotovi delodajalec,˝ so zapisali na STA.

Kandidati morajo pred začetkom delovnega preizkusa uspešno opraviti zdravniški pregled, na katerega jih napoti delodajalec, z Zavodom RS za zaposlovanje pa morajo skleniti pogodbo o vključitvi v ta program. Delodajalec mora udeležence delovnega preizkusa obvezno zavarovati za invalidnost in smrt, ki je posledica poškodbe pri delu, zagotoviti pa mora tudi morebitna druga obvezna zavarovanja, ki so v skladu z zakonodajo. Delodajalec za izveden delovni preizkus dobi povrnjene upravičene stroške v višini 206 evrov za udeleženca. Delovajalci iz javnega sektorja so upravičeni le do povračila dejanskega stroška zdravniškega pregleda kandidata. Udeležnci delovnega preizkusa pa prejmejo dodatek za aktivnost in dodatek za prevoz, ki pa se jim izplača na podlagi njihove udeležbe v programu. 

˝V okviru javnega povabila lahko delodajalci oddajo več zaporednih ponudb, vendar morajo biti ob oddaji nove ponudbe vsi delovni preizkusi iz predhodne ponudbe zaključeni, prav tako morajo biti izpolnjeni tudi pogoji glede zaposlitev po zaključenih delovnih preizkusih,˝ so zapisali na STA. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.08.2018 ob 11:41 DEBELI FUKJENEC gost

      Brezplačna delovna sila za privatnike!!! A ti isti privatniki bodo jokali kako slabo jim gre. Vozili se pa bodo z novimi avtomobili in jahtami. Slovenija moja dežela!

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.08.2018 ob 12:20 baba vanga gost

      Denar dajejo za privatnike da jim olasajo stroske delavcev.Unih par tednov ali mescov jih zaposlijo in cao spet drugi pride . tako bodo vec ljudi manj zaposlevali ki raje vzamejo delavce ki dobijo demar prek zavot e drzava luda. Raje bi dajali demar za sp.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.08.2018 ob 12:44 levi breg gost

      Delavec je suženj kapitalistov.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.08.2018 ob 12:46 gost

      Država luda, pa država je luda že 27 let, ka se pa dela zadnjih 8 let, to pa je sranje od sranja. In še vedno jim sedaj super paše, neko vlado imamo, nove ne bo, vsi služijo, nič ne delao. Jebemti zavoženi sistem, butalci in butale.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.08.2018 ob 12:48 gost

      DRŽAVA PLAČA PRIVATNIKU, da spozna delavca, ki ga po 3 mesecih odpusti, majko moja mola, kje še to obstaja.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.08.2018 ob 14:27 sužnji gost

      Nič ga ne bo odpustil po treh mesecih. Saj ga sploh ne zaposli. Ima ga na poskusu. Kot bi šel v trgovino po orodje. Ga preizkusiš in potem vrneš v trgovino. Človek ni več človek. Ampak delovni stroj in strošek. Malo bo preizkusil enega, malo drugega in tako lepo imel delovno silo zastonj. In še država mu bo plačala za te preizkuse. Če bi levica vladala se kaj takega ne bi dogajalo. Zato ne bluzite o levi vladi. Vsi razen stranke Levica so kapitalisti! In še nekaj za prebrat. To so prijatelji JJ. https://siol.net/posel-danes/novice/nekoc-upravljal-cerkveno-premozenje-danes-ga-lovijo-upniki-473922

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.08.2018 ob 16:36 gost

      Novinar se je pri naslovu zmotil. Namesto, da bi zapisal ZA DELODAJALCE, je zapisal ZA BREZPOSELNE.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.