https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Ljutomersko županjo in občino tožijo za 3 milijone evrov

08.08.2018 ob 6:00  

Direktor javnega podjetja Prlekija, skupaj s sedmimi župani občin C sistema pomurskega vodovoda, tožijo ljutomersko županjo Olgo Karba za tri milijone evrov, ki jih občine pri obračunu vode lani in letos niso mogle pobrati občanom in podjetjem, poročajo na slovenski tiskovni agenciji.


Karba proti podražitvi

Podražitev cen, ki jo predlaga sedem občin, bi v sistemu C pomenila štirimiljonsko povišanje cen v dveh letih, je povedala ljutomerska županja. "V sistemu bi se tako stroški vode podražili za 90 milijonov evrov v tridesetih letih, kar je skoraj še enkrat toliko, kot je stala naložba v ta del vodovoda, to pa ne sledi ciljem evropske kohezije. Za ljutomersko občino je tako visoka podražitev neprimerna in nesprejemljiva, čeprav bi v njen proračun dodatno prinesla pol milijona evrov letno ali celo več," je še dodala.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Stroški morajo ostati pregledni

Na ljutomerski občini pravijo, da bodo višji stroški neizogibni, saj vodovodno omrežje ponuja več kot doslej, ampak stroški morajo ostati pošteni in transparentni. Po podatkih podžupanov Janka Špindlerja in Uroša Zemljaka, naj bi se omrežnina za podjetja povečala za 300%, konkretno med 25.000 do 50.000€, stroški za vodo pa naj bi se dvignili za 97%. 

Upajo na ukinitev tožbe

V Ljutomeru bodo na tožbo odgovorili, vendar upajo, da jo bodo tožniki umaknili, poročajo na slovenski tiskovni agenciji.

Že ko je kazalo, da bodo pogajanja obrodila kompromis in razvila kvalitetno sodelovanje občin, so se vedno našli novi problemi. Ivanušič je še omenil neustrezno metodologijo oblikovanja cen komunalnih storitev, ki jo je treba spremeniti. Definitivno lahko pričakujemo dodatne sestanke in pogajanja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.08.2018 ob 7:24 Prlek gost

      Ka te češ, tak je če se ne držiš dogovorov. Naša županja pač misli, da dela v dobro občanov, pa neje glih tak

      46 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.08.2018 ob 8:04 Prlek2 gost

      @gost-Prlek ti nimaš treh čistih... če deluje v smeri, da Ljutomerčani ne bodo imeli višjih stroškov zato da bodo krili stroške izgradnje v drugih občinah..saj so sami imeli omrežje večinoma zgrajeno..potem deluje v nasprotju interesa Ljutomerčanov? Po tvoje Prlek - je torej boljše če ti ceno vode za 97% dvignejo... ? idi do doktora za glavo

      9 41 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.08.2018 ob 8:21 Matej gost

        Ozadja ne poznaš, žal. To smrdi že nekaj časa in vprašanje časa je bilo , kdaj bo puknilo. No upam, da ne bodo riti stisnili in umaknili tožbo.

        38 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.08.2018 ob 9:10 Tine gost

      Tako je tudi prav, za tem marsikaj smrdi. Prvo Turizem, potem kultura, zdaj pa se JP Prlekija. Kdo ji ne pase bum po njem! To je način in delo naše ljube županje.

      41 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.08.2018 ob 9:31 Prlečka gost

      Gost, Tine ima vse praf, le JSKD Miro pitajte kaj je z njo naredla, degradirala na celi črti. Take načine uporabi naša županja, če se ji človek zameri, ali pa da ni po njenem. Mira je med friškimi , ki je fasala.

      32 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.08.2018 ob 11:09 Gost gost

      Prlečka gre se za vodovod.....

      3 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.08.2018 ob 11:39 Voda gost

        To je vse isto, voda ali proslava na ob obletnici, vse je isto. Dela po svoje in samo za sebe, samo glupi so lidje, ko vejo dosti več in so rajši tiho

        23 3 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.08.2018 ob 11:44 Cvenar gost

      Dokler županja ne bo sodelovala z nikomer in delala po svoji glavi, kot dela zadnji mandat, tak bo. Vse skregano. Ne sodeluje z nikom, vse ignorira in nikoga ne posluša in to je pri vseh zadevah tak. To je pokazala nazadnje ob obletnici Tabora. Sram nas je lahko, da je proslava bila v zaprtih krogih in nihče povabljen., bilo je kar nekaj. Če ne bi bilo 800 ljudi iz Ognjišča, ne bi bilo nikogar, lotmeržanarov mislim. To ni dobro za nikogar, kar se dela v Občini Ljutomer zadnjih 5 let.

      29 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.08.2018 ob 11:47 Lotmerk gost

      Žalost je v lotmerki, žalost, vsem pametnim je vsega zadosti, samo da srčni vladajo juhu, te bo bojše

      21 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.08.2018 ob 11:51 Ivek gost

      Kaj ti je tega treba bilo, draga Olgica? Kamorkoli se ozreš samo opustošenje za teboj. Ta Pomurski vodovod je tak ali drugače bil en velik nateg. Dober posel za izvajalce, podizvajalce in ostale prisklednike, ki so pospravili 150 milijonov. Med drugim si v tvojih dveh mandatih uničila tudi nekatera delovna mesta in iz določenih služb izgnala točno določene ljudi. O 150. obletnici Tabora ni nikjer v medijih. To tudi zelo veliko pove o organizaciji tega dogodka. Vedno si hotela vse sama, da ne bi kdo imel kje kakšnih zaslug. Očitno si na takih in podobnih stvareh gradila svoj ego. Najbolj zanimiva stvar, kar se bo še letos zgodila pa bodo lokalne volitve. To se ni zgodilo še nikjer. Proti tebi bo kandidirala lepa četic kandidatov. Ampak to ne bi bilo nič posebnega, če ti kandidati ne bi bili večina tisti, ki si v teh osmih letih tako ali drugače z njimi obračunala ali jim vzela službe ali položaje. Imeli bodo odlično motivacijo, da gredo na volitve na polno z vsemi sredstvi. Očitno se je sedaj vse zarotilo proti tebi. Vodovod C , JP Prlekija in ostali župani na desnem bregu Mure so samo delček problema.

      35 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.08.2018 ob 11:54 gg gost

      Ustnice pa ma prave. ˘U˘

      17 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.08.2018 ob 12:01 občan gost

      Z ljudmi je TEŠKO delati ! Z vami Ljut. prleki, pa je živa groza ! Saj vam nič ne paše! Vsak bedak ,bi bil vesel take poteze , kot jo je napravila županja Vi ( nekateri bebci ) pa ste nezadovoljni z tole potezo ! Pa kdo vam bo delal po godu ? Nihče ,ker ste neotesani , nevedni bed...! Z vami lahko sodeluje samo vam enaki BEDAK !!!!

      5 28 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.08.2018 ob 12:12 Stanko gost

        Bedake ima županja okrog sebe in ti si en levjesrčnež njeni. TO SO PREDVOLILNE njene poteze, s figo v žepi. Riba smrdi pri GLAVI.

        21 1 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.08.2018 ob 13:12 Jojme gost

      Ravnokar mi je kolega pokazal FB od županje, pa to nemreš vervati ova resen soma sebe hvoli, pa to je za pobruhati kakšne zdelovle po FB.

      17 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      08.08.2018 ob 13:18 Gost gost

      Ka se nete raspočiliiii kak ste smešni eni in isti pa zlo vas je malo

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      08.08.2018 ob 13:26 Gostja gost

      v lotmerki ste vsi smešni in razpočeni he he he

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      08.08.2018 ob 13:28 Široki gost

      Spoštovani pred leti sem se oglasil pred njenim prvim mandatom in takrat sem v enem forumu zapisal, da ko je bila g.Karbova direktorica OU so se v OS samo kregali in takratni potporniki so dejali sedaj pa bo drugače. Po letu ali dveh so ti podporniki potrdili, da sem imel prav vsem je potem obrnila hrbet in jih izigrala. V drugem mandatu pa je pridobila ljudi, ki nimajo svoje glave in hrbtenice in jih izkoristila za glasovalni stroj. Sedaj proti koncu mandata so tudi nekateri ugotovili, da so bili izigrani ali izkoriščeni. Ko pa prebiram ta članek pa nevem ali je nesposobnih sedem Županov in direktor JP Prlekija ali se spreneveda G. Karbova. Ni čudno, da so na njenem spisku nove osebe, ki želijo pristavit lonček k proračunu občine Ljutomer in z tem pomagati, da občina postane samoten otok v regiji. Vsi, ki so sodelovali pri izgradnji vodovoda od začetka do konca so vedeli kako se bo stvar razvijala in zakonodaja je bila jasna že pri samem začetku. Sedaj pa sprenevedanje ob končani investiciji in jokanje, da država in EU zahtevata nekaj nazaj kar sta sofinancirale kot nepovratna sredstva pa je prepozno in nerealno. Upam da se v predvolilni kampanji nebo samo jokalo in igralo žrtve ampak da bodo občani dobili realno sliko stanja in konkretne odgovore za stanje v občini Ljutomer, ter se na podlagi le teh odločili in izvolili Župana in občinski svet ter predstavnike v KS , kateri nebodo več delili na moje in njene in da se bo v občini začelo razmišlati dolgotrajno in racionalno. Ker delo z katerim se sedaj gospodari ne vodi v razvoj ampak v razkroj. Za razmislek samo poglejmo koliko društev se je ustanovilo v zadnjih letih in kateri ljudje jih vodijo ter zakaj so namenjena. V tem času ni bilo novega PGD ali kulturnega društva ali turističnega društva imamo pa nova društva z nejasnim namenom in nejasnim delom ki pa se je priklopilo na občinski proračun. Občani še enkrat volimo G. Karbovo in od občine Ljutomer bo ostalo samo dolg in nerazvito podeželje.

      31 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.08.2018 ob 13:47 Mali gost

        BRAVOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Karbova se vedno spreneveda, pa to je že vsem jasno ko beli dan.

        15 0 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      08.08.2018 ob 13:53 Sp.K gost

      Fajn bi bilo, da bi se jo vsaj 1 mandat izvolili, da do konca potonemo v dreki.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      08.08.2018 ob 16:11 PRLEK gost

      Ponosen sem, da sem občan Ljutomera in sram me je, ko povem kdo je naš Župan. Upam, da se to spremeni, ker je Ljutomer vedno bil za razvoj in napredek sedaj pa za lasten žep in interes. V nedeljo na proslavi je bilo pokazano kaj se naj spremeni vse lepo in prav samo pozabili so, da sami morajo najprej to začeti izvajati in potem od nekoga nekaj zahtevat. V Ljutomer so pozabili povabiti ljudi ki o tem odločajo in potem povedati naglas svoje zahteve. Vendar pa se je obrnilo ravno nasprotno tak praznik, ki je in bi mogel biti nacjonalnega pomena za obstoj slovencev obeležimo z propagando za lokalne volitve. Ne poslanci ne vlada ne stranke niso bili povabljeni in potem vpiti, da nas ne slišijo je v nebo vpijoča žival, ki upa, da se nekaj spremeni in nje ne prizadene. G.županja upam da vaš zadnji občinski praznik v tej funkciji. Ljudje pričakujejo od občine pomoč pri oskrbi z pitno vodo in ne zadrževanje investicij v oskrbi. Voda je ustavna pravica in občina je tista katera mora poskrbeti, da vsi občani dobijo priklop na javno omrežje.

      26 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      08.08.2018 ob 16:46 Metka gost

      Mi pa ponosno povemo, kdo je naša županja in ponosni smo da živimo v Ljutomeru.

      4 24 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      08.08.2018 ob 17:55 Ghost gost

      PRLEK , kaj te je s tabo narobe , kdo ti bo pomagal , kateri poslanci (JURŠA ali HORVAT) kaj te ti bluziš , jebe se njim za vas , če si ne bote sami pomagali vam ne bo NIHČE .

      4 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      08.08.2018 ob 21:06 Simona gost

      Skozlas se na njen profil FaceB. Samohvale in samospevi. Sron te je da mas tako zupanjo

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      08.08.2018 ob 21:24 poštenjak gost

      Ni mate samo v Ljutomeru problemov z "glavnimi-šerifi". V naši občini (druga občina) če nekaj poveš, da je občina pač taka kot je, da nei sposobna narediti -plačevati tistega kar delajo druge občine v PRID OBČANOM, ti pač vseznalka županja pove, oziroma opozori, da o občini slabo govoriš.Pa jebemti, govoriš samo resnico, ki ti jo ponazorijo drugi, iz institucij, kjer resnica nekaj pomeni, ne naziv pred priimkom in imenom.

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      09.08.2018 ob 11:47 krajan gost

      Primitivci !!!!! Vsi kateri jo grajate !!!! Saj ji pa do kolen ne sežete, kaj šele , da bi z njo raspravljali o problemih občine. Če nje ne bi imeli, bi vas že Ščavnica odnesla dol.Olga ob pravem času , na pravem mestu z pravimi argumenti !!!! Modri molčijo ,nevedneži pa gučijo !

      0 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      09.08.2018 ob 13:04 Široki gost

      No glede Ščavnice in njenega poplavlanja pa se moramo zahvalit G.Radu Pušenjaku, ki je pred skoraj pol stoletja urejal tedanje meljoracije in dal izgraditi Gejševsko jezero. Če bi bilo po sedanjem vodstvu bi Ščavnici naredili še par zavojev da bi lahko še bolj poplavlala in potem bi bila turistični biser ki nebi bil dostopen ker nebi bilo infrastrukture. Bomo videli kako bo občina Ljutomer izkoristila Muro za turizem sedaj ki je pod Unescovo zaščito.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      09.08.2018 ob 14:50 lotmeržanar gost

      Draga olga ko se zjutraj pogledaš v ogledalo zagotovo ugotoviš, da si najlepša med vsemi prleškimi župani, saj to ni nič takega, saj si vendar ženska, in ne kakršnakoli, si ženska, ki vozi Audi Q7. Torej si lepa in tudi šolana, čeprav ti ni uspelo narediti pravosodni izpit, to ni nič takega saj verjamem, da si v proračun občine vrnila vsa sredstva občanov, ki so nekoč iz naslova stroškov tvojega opravljanja pravosodnega izpita nastala. Imaš najboljša podžupana, odlična govorca in verjamem zagovornika "čiste nule" v prometu. Enemu izmed njih, bi naj Dom Starejših Ljutomer oziroma država še za časa direktorovanja g.Sunka plačala račun za storitev, ki sploh ni bila opravljena, saj to ni nič takega, ko gre za denar naših dedkov in babic, to se pač dogaja saj bi v nasprotnem bili organi pregona brez dela. Draga olga, mogoče mislisiš, da bomo eno zapeli, se objeli pojedli kloboso, spili špricar pa vse skupaj pozabili, samo bojim se da Bog vse vidi in Bog vse ve. Uživaj na jahti.

      25 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.08.2018 ob 15:34 PRLEK gost

        Lotmeržanar zlo lepo napisano samo pozoba pa si omrniti predsednika KVIMa v OS, ki pa ima glovo za okrasin se mu že od daleč vidi ka ga samo božajo, da jim vse da prav. No kadre si je sedaj nastovila in upa da jo bodo ščitili tudi v bodoče, samo slabo kaže, ker se je sprla z direktorico OU njen mož pa je baje kriminalist. Volitve 19.11.2018 bodo pokazale koliko je ljudi ostrahovala in koliko jih ima hrbtenico da so za razvoj in ne za korupcijo in kliantelizem.

        15 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.08.2018 ob 16:19 lotmeržanar gost

        Dragi PRLEK, se spomniš kaj je rekel Šinter Cvarkeš v legendarnih Gruntovčanih: "Znaš kak se veli: ptica je pjevala,ali nije pila, pak je krepala!"

        9 0 Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      09.08.2018 ob 15:39 Marko gost

      Olga marsikoga ustrahuje, ljudje bodo povedali pred volitvami, brez skrbi.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      09.08.2018 ob 18:11 Lipik gost

      Kaj pa bak dela?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      09.08.2018 ob 18:59 Tone gost

      Dragi moji vedite, da kdor goji sovraštvo , seje sovraštvo do sočloveka ne more biti srečen. Zato se vprašajte, kaj vam več pomeni ali mir v sebi ali sovraštvo do nekoga? Pa vse dobro!

      4 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      09.08.2018 ob 19:43 Setev gost

      Sovraštvo seje gospa in to tiho in taktično ni čudno da smo krajani takšni.

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      09.08.2018 ob 21:27 Resnica gost

      Pa ne biti takšni, se ne splača ... vse mine in gre med spomine in vsi bomo nekoč zapustili ta svet....in vse to ne bo nič ponembno...veselite se rajši življenja samega uživajte življenje s svojimi najdražjimi in srečni boste...zagotovljeno!!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      09.08.2018 ob 21:54 modra cona gost

      Ej, lotmeržanar, kaj je mogoče to ta Q7, ki sem ga zadnjič videl stati na modri coni brez vsake ure ali česa podobnega, kar bi kazalo na prihod ali odhod avtomobila?

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      09.08.2018 ob 21:55 Prlek gost

      Se strinjam...ampak žal ljudje, ki niste zraven te Olgine kuhinje res nimate pojma kaj se dogaja in vas povsem razumem. Kateri pa smo zraven in poznamo kaj se dogaja, pa nam več ni vseeno! Samo kaj je naredila z Miro R. ..to ni način ene županje in ni edina.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      10.08.2018 ob 8:04 Oj gost

      Nek lokalni slikar ima že naslikano sliko, ki jo bo gospa prejela na primopredaji. Na sliki je gostilna v ljutomerski mestni hiši.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      10.08.2018 ob 13:07 max gost

      Misliš na primopredaji občine? Ko bo po osmih letih spet prišel župan in normalen občinski svet, ki bo sestavjen iz različnih strank in izvoljen demokratično. To bo dan, ko bo spet sonce posijalo na Lotmek po dolgih letih megle.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      10.08.2018 ob 13:19 prlečka gost

      JAAA to čokamo lotmeržanari, tak da se nam že blede od sovraštva, samo da pobere šila in kopita in gre!

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      10.08.2018 ob 13:40 T gost

      TOČNO tako je: https://www.prlekija-on.net/blog/18686/proslavi-in-vsemu-ob-rob.html

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.08.2018 ob 16:44 Resnice gost

        Totemu novinarju pa je resen za verjeti..med največjimi lažmi tisto o Janševem sinu..ja temu pa je res za verjeti....

        0 6 Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      10.08.2018 ob 13:48 Resnica gost

      Jah, eni pa se je le ne bojijo?

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      10.08.2018 ob 18:06 melita gost

      Kako vas ni srom da tak grdo pišete od g.Olgice ? Vsi ste že zmešani od tote vročine . Želim vam samo da bi vas g.Olgica tužila za to ke vse pišete proti jej .Če mote dokoze da je kaj vkrola ite tužite .Prasci

      1 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      10.08.2018 ob 18:30 Johann gost

      Dejan je car! 150 obletnica veličastnega dogodka se je po zaslugi odprtosrčnih Olginih pijonov sprevrglo na nivo navadne vaške veselice, na katero so nekateri tako ponosni, da še skoraj teden dni po dogodku n morejomiz transa. Ali je re bila katerakoli dosedanja proslava slabša od te ob 150 letnici? Razen dr. Pucone in Pahorja, amaterizem. Res ne vem, kdaj, če sploh, se bo Predsednik Republike še udeleżil kakšnega dogodka v Ljutomeru, po nategu, ki ga je Doživel? O protokolu bi se amaterji lahko posvetovali pri Benedettijevi, da se ne bi blamirali.

      17 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      11.08.2018 ob 17:37 Res je gost

      Pa resnico pove z dejstvi in argumenti! Bravo Dejan

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      12.08.2018 ob 15:32 lotmerk gost

      Deja bo novi župan. Po Karbi, Karba !

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      12.08.2018 ob 20:43 Jeruzalem gost

      Vseeno kdo, samo te sovrazne županje več nikdar

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.