https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se čez vikend dogaja v Pomurju

09.08.2018 ob 0:00  

Tudi ta vikend, se bo v Pomurju odvijalo obilo dogodkov, ki bodo poskrbeli za zabavo in dobro vzdušje. V petek, 10. avgusta, bo  v Knjižnici Lendava potekala predstavitev knjige Usoda naših dni, v okviru dogodkov Poleti v Lendavo. Na Sobošokem poletju pa nas bo, prav tako v petek,  zabavala Alenka godec, v Ižakovcih  se bodo pričeli Büjraški dnevi


Petek, 10. avgust 2018

V petek 10. avgusta se v Ižakovcih z Büjraškim večerom pričenjajo Büjraški dnevi, tokrat že 27. po vrsti. Ob 20. uri bodo nastopili Veseli svatje, ogledati pa si bo mogoče tudi kulturni program – Ples vil.

Na Trg kulture v Murski Soboti bo ob 20. uri nastopila priznana slovenska pevka, ki letos praznuje 30 let glasbenega ustvarjanja, Alenka Godec.

Sobota, 11. avgust 2018

Lendava bo v okviru festivala Poleti v Lendavo, cel vikend v znamenju dogodkov, ki so tako ali drugače povezani s primorsko. V soboto, 11. avgusta bo sledil izlet v muzej, ki ga je uredilo Društvo Primorcev in Istranov v Prekmurju. Ob tej priložnosti si bodo obiskovalci lahko ogledali tudi dokumentarni film PRIMORSKI EKSODUS. Zagotovljen je brezplačen prevoz z avtobusne postaje Lendava ob 18. 45. Na Letnem odru  bo ob 21. uri, zabavala primorska pevka Tinkara Kovač.

V soboto 11. avgusta bo  v Ižakovcih poskrbljeno za dan ljudske kulture in običajev. Že ob 9.30 bo na sporedu Otroška likovna delavnica v organizaciji Vrtca Beltinci in otroška predstava »Mala mürska deklica« v izvedbi Gledališča KU – KUC.  Ob 10.30 bo potekala okrogla miza: Alternativa elektrarnam na reki Muri, ob 13.00 pa se bo pričelo Tekmovanje v pečenju rib na »indašnji« način. Prikazali bodo tudi Büjraštvo, na ogled pa bo tudi razstava starodobnih traktorjev »Pufkači« Tega dne bodo nastopali tudi ljudski pevci in godci ter bakovske mažorekte, »Gorički klantoši« in MPZ DU Beltinci. Ob 20. uri sledi zabava z ansamblom Polanski zvon.

V Murski Soboti bo 11. avgusta ob 10. uri, za otroško zabavo na trgu kulture poskrbela predstava Mini cirkus Bufeto. Zvečer pa bo na »skritem dvorišču« potekal koncert skupine Doroja.

V Prosečki vasi bo v  soboto 11. avgusta potekalo 7. tekmovanje v streljanju penalov. Prijave bodo zbirali od 18. do 19. ure, ko se bo tudi začel prvi krog.

Tega dne bo zabavno tudi v Turnišču, kjer se bo na parkirišču tovarne Planika odvijala »Varaška noč«, na kateri bodo nastopili Pop Design in Blue Planet. NK Grad pa vabi na plesno veselico pod šotorom, kjer bo obiskovalce zabavala Špela Grošelj s skupino Plamen.

Nedelja, 12. avgust  2018

V nedeljo 12. avgusta bodo v Gornjih Črncih potekale že 20. tradicionalne turistično – kmečke igre Občine Cankova, ki se bodo pričele ob 11. uri. V občini Puconci pa bo potekala prireditev »Mlatitev po indašnjo« v organizaciji KTD Puconci.

Zadnji dan Büjraških dni bo » Dan duhovnosti in družabnosti. Ob 6.00 se bo pričela budnica, ob 10. 30 pa bosta obiskovalce nagovorila Župan Občine Beltinci  ter predsednik KS Ižakovci. Sledil bo kulturni program posvečen 110 – obletnici rojstva Miška Kranjca. Popoldan nas bo zabaval Ansambel Igor in zlati zvoki, v večernih urah pa skupina Unikat.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.