https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V Lendavi predstavili knjigo Usoda naših dni

Lendava, 12.08.2018 ob 6:05  

V petek, 10. avgusta 2018, so na dvorišču lendavske knjižnice pripravili predstavitev knjige "Usoda naših dni".

Knjiga z naslovom Usoda naših dni je zbirka pričevanj, katere je zbral Stanko Bensa.

V knjigi najdemo zgodbe ujetnikov madžarskega koncetracijskega taborišča Šarvar, kjer so bili zaprti mnogi Slovenci.

Težka usoda primorskih Slovencev, ki so po prvi svetovni vojni našli dom v Prekmurju, je ohranjena v poetičnem pričevanju Agneze Papež, Primorke s Krasa.

Zbirka je nastala v času internacije v Sarvarju leta 1942, v sodelovanju Društva Primorcev in Istranov v Prekmurju ter KD Hotiza pa sedaj izhaja v knjižni obliki.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.08.2018 ob 12:46 hotiza gost

      Horvat z dvema bradama je vse posedi un in Balažek nič ne izpustijta vö

      15 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.08.2018 ob 15:29 đouži gost

      Neven ka se Horvat slika okouli. Pušno je na cejli črti. Pa de v opoziciji. Šarac ga je pelo scat. Pred volitvami se je nekaj buno ka so sirmakon dali 50 ojrov coj. Un ka ma par gezero pa je nikaj nej. Licemer.

      17 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.08.2018 ob 7:31 gost

        Horvat je načelen, kar Šarec ni. Erjavec in Bratuškova pa nista bila v parlament niti izvoljena pa bosta sedaj ministra.

        3 10 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.08.2018 ob 9:02 gost

      Horvat načelen??? Vic leta! V bistvi je član stranke, kera zagovarja fašiste v 2. sv. vojni... nema on kaj iskati na takšoj proslavi.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.08.2018 ob 10:19 DEBELI FUKJENEC gost

      Da pa poslanec Jožef Horvat pride na predstavitev takšne knjige, je pa skrajno sprevrženo dejanje. Sicer pa od njega kaj drugega niti ne moreš pričakovati. Kaj ste tisti, ki ga volite slepi in gluhi ali ste njemu enaki?

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.08.2018 ob 10:42 gost

      Tak je slepi pa gluhi isto kak levičarji, ki volite levico pa Šarca in ostale bolnike.

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.08.2018 ob 12:25 joe gost

      Daj ne bluzi! Kdo je načelen? A Horvat? Ne spravljaj ljudi v smeh. Cerkvene babice na markovskem ga volijo, da ima lepo plačo v Ljubljani in veliko mastno osnovo za odlično penzijo! Biti izvoljen za poslanca in biti minister pa sploh nima nobene povezave. Zato, če bo Bratuškova šla v vlado je to pač njena stvar. Sicer ima že dobro službo. Tudi za Erjavca ni sile. Lahko bo minister. Mogoče pa bo šel za diplomata kam v tujino. Desnaki ste imeli možnost, ker vas je Šarac prve povabil k sodelovanju. Ampak nimate jajc, da bi si upali! Iz ozadja iz opozicije je pač lepše žvrgoleti in kritizirati. Prevzeti odgovornost je že težje. Kaj konkretno narediti še težje!

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.