https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Lastniki Radenske s 6,6 milijona evrov dobička iz poslovanja

16.08.2018 ob 6:00  

Češka skupina Kofola, ki lastniško obvladuje tudi slovensko Radensko, je v prvem polletju letos poslovala z rastjo prihodkov in dobička. Družba je tako ustvarila 134,8 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar znaša 1,9 odstotka več kot v enakem obdobju lani.

Kot so sporočili iz Kofole se je dobiček iz poslovanja okrepil za 113,7 odstotka na 6,6 milijona evrov, s tem pa letošnja sezona zaenkrat presega pričakovanja. Zanimivo je, da je medtem Kofola na Poljskem zabeležila 19,3-odstotni padec prodaje med trgovskimi blagovnimi znamkami, lastne blagovne znamke pa so ohranile stabilnost pri prodaji. Slabši prodajni rezultati na Poljskem so sicer močno zarezali v skupne prihodke, saj so ti ob neupoštevanju poljskega trga na letni ravni zabeležili sedemodstotno rast.

Najboljše poslovanje na Češkem zaradi znamk Kofola, Rauch in Vinea

Najboljše poslovne rezultate je družba dosegla na Češkem, kjer je prodaja primerljivo lansko obdobje presegla za 8,9 odstotka, zahvaljujoč predvsem povpraševanju po znamkah Kofola, Rauch in Vinea. Na Slovaškem je Kofola dosegla 4,1-odstotno rast prodaje, kjer so potrošniki najbolj posegali po znamki Rajec, v celotnem portfelju pa je največjo prodajo dosegla znamka Ugo.

V regiji Adriatic je skupina zrasla za 6,6 odstotka

Uspešne poslovne rezultate je dosegla tudi regija JV Evrope oz. Adriatic, saj so na teh trgih zrasli za 6,6 odstotka. Zlasti so bili uspešni na Hrvaškem, kjer je prodaja v primerjavi z enakim obdobjem lani zrasla za 16 odstotkov. Kot je za STA pojasnil direktor Radenske Marian Šefčovič, jih to hkrati motivira, da v tej regiji več sredstev vložijo v marketinške aktivnosti.

K dobičku so po njihovih navedbah prispevali tudi razmeroma toplo vreme in nižje cene sladkorja. Kot je poslovni izid za prvih šest mesecev pospremil finančni direktor skupine Kofola Daniel Buryš, pa so to dosegli kljub povišanju stroškov plač, ki ga narekuje trenutna situacija na trgu dela.

Kako bo uspešno poslovanje Kofole vplivalo na Radensko?

Ob tem je finančni direktor skupine še izpostavil, da so uspešni tudi na področju širjenja poslovanja, saj so z nakupom tradicionalne češke družbe Leros vstopili na trg zelišč, v svoj portfelj pa so dodali tudi slovaško mineralno vodo Klaštorna. Kofola je letos delničarjem izplačala tudi najvišje dividende doslej, tako so delničarjem izplačali 16,2 češke krone dividende na delnico.

Kako bodo uspešni prodajni rezultati v prvem polletju letošnjega leta skupine Kofole kot celote vplivali na poslovanje pomurske družbe Radenska, bo še pokazal čas.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.08.2018 ob 7:19 keway gost

      Ob koncu leta bodo vodilni v Radenski za delovno uspešnost spet dobili od 22.000-30.000 evrov nagrade,tako kot za lansko leto! Ubogi delavec,ki največ pripomore k temu in dela cele noči in po 12 ur in poleti na +35, pa ušivih 500 evrov! Sram jih naj bo!!!

      23 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.08.2018 ob 14:38 Gerlinec gost

        Ti resno misliš, da so delavci ustvarili ta izdelek? Ne sanjaj, za uspešno poslovanje so zaslužni vodstveni kadri, ki uspešno spravijo izdelek v prodajo oziroma na polico (prodaja, marketing in podobno). Ti delavci, ki so tam za minimalca dobijo minimalca, ker pač oni pomagajo pri proizvodnji izdelka, ne prodajajo pa ga direktno.

        3 15 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.08.2018 ob 8:25 bridki gost

      Izboljšajte jim pogoje za delo dajte jin več, nej ka se vö mečete z dobičkon.

      23 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.08.2018 ob 10:17 gost

      Kaj pomaga dobiček, če delavci v proizvodnji ki ga ustvarijo od tega nimajo nič.

      22 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.08.2018 ob 12:08 zvezdaš gost

      zdaj prijde luka Mejsec na oblast, pa tovarne nazaj delafcun, te pa itak propad....te pa še slüžb nete meli, nej dobiček delafcun, bolševiki eni!

      6 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.08.2018 ob 12:49 debeli fukjenec gost

        Če bi ti bil malo starejši in malo bolj pameten, ne bi pisal takih bedarij. Ko so tovarne bile v rokah delavcev, ki so delali v teh tovarnah, so delavci delali 8 ur, sobote, nedelje in prazniki fraj, plače dobre in točno na datum, na vsake tri ali štiri mesece dobiček ( plača ali več ), tovarne so za svoje delavce gradile stanovanja z zelo nizkimi najemninami oz. stanarinami kot smo takrat rekli, poceni letovanja na morju ali v planinah v tovarniških sindikalnih domovih!!! ... Delavci smo imeli delo dobesedno pred nosom, ... V Soboti je delalo veliko več kot 10.000 ljudi!!! Industrija in druge dejavnosti v Soboti in okolici razvite in dobre! Danes??? Dajte, desničarji, nehajte že enkrat s svojim norčevanjem, nevednostjo, sprevrženostjo, zavajanjem, laganjem, obračanjem zgodovine, ...!!! Ravno v času socializma smo imeli veliko, veliko služb in dobre plače. Kapitalizem nam je to požrl! Desničarji aut ste, nihče vas ne jebe, niti vlade niste sposobni sestaviti, propadli ste na celi črti!!! Amaterji!!!

        22 6 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.08.2018 ob 13:07 gost

      gost - debeli fukjenec....... pijše pravlice, keren nite san ne verje več! Ameriško pomoč zdaj dobivlejo drugi, zato so ti firme propale.....delat trbej, nej samo lapat, pa talati tisto, ka si nej ustvaro, pravličar!

      5 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.08.2018 ob 13:37 DEBELI FUKJENEC gost

        Ne vem, zakaj vam nevednim desničarjem sploh odgovarja, ker je RESNICA za vas nesprejemljiva. Niso to nobene pravljice, tako je v socializmu res bilo!!! Vprašaj ti starejše delavke Mure , koliko jih je delalo in kakšne plače so imele tam okoli leta 1975, 1980!!! Zakaj se pri upokojitvi pri večini upoštevajo plače iz socializma??? Ti samo lapaš in lapaš, za resnico ti ni mar. SVET SE NI ZAČEL LETA 1991 kot desničarji mislite. Uradni podatki: Jugoslavija je obstajala 46 let, imela je 24 milijonov prebivalcev, iz porušene države po drugi svetovni vojni smo napravili vse tisto, kar od leta 1991 prodajate in še zdaleč niste prodali vsega - še veliko je ostalo, in je imela 14 milijard evrov dolga!!! Slovenija obstaja 27 let, ima 2 milijona prebivalcev, prodala veliko tega, kar smo v Jugoslaviji napravili, in ima 45 milijard evrov dolga. To so uradni podatki, ni nakladanje kot desničarji to počnete. Pametnemu človeku ti podatki vse povedo, desničarju in butalcu pač ne. Ubogi v glavi! Zato roke toliko bolj trpijo!!! Nekateri ste resnično srečni, da ste nekomu lahko hlapci. Kot je zapisal že Ivan Cankar: ZA HLAPCE ROJENI, ZA HLAPCE VZGOJENI.

        18 5 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.08.2018 ob 13:32 gost

      debeli fuknjenec ima 10.000% PRAV!!!! gOST OB 13:07, TIJ SI SE PREKESNU NAROUDU, PA NE VEŠ ZGODOVINE, SLOVENIJA PA 28 LET NI DORASLA TEMU, KAR JE PAČ BILO V JUGI. Tak je bilo in nič drugače, delali smo vsi, vsi si delili dobičke 4x letno in vse ostalo. Danes si dobičke deli USRANA PODJETNA MAFIJA, vsaj v 78% firm.Pika.

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.08.2018 ob 13:35 gost

        Zato je pa jugoslavijo vrag vze, pa povej, zakaj je te jugoslavija propadla??Če je pa tak fajn vse klapalo, kak se je lahko tou zgodilo, ajde prasci rdečeglavi, razložite nam to..zakaj je jugovino vrag vzel?

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.08.2018 ob 13:54 pišta gost

      Spet ste falili temo. Karkoli se dogaja se obmetavlete z nekimi preživelimi forami iz socializma. In vedno bluzite z levimi in desnimi. Jasno naj vam bo, da vsak lastnik počne s svojim premoženjem kar hoče. Vsak delavec je svoboden in lahko mirno odide, če mu kje kaj ne paše. Nihče ne dobiva 500 eur, kot nekateri pišete laži. Končno smo pa lahko vsi srečni in zaploskamo, da tovarna posluje z dobičkom. Če ne bi bilo dobička bi šla v likvidacijo in nihče ne bi več delal in dobil plače. Zavedajte se že enkrat, da vam lastnik omogoča delo in zaslužek s svojim premoženjem. Del dobička pa sigurno vlaga v razvoj, ker drugače ne bi zmogel biti konkurenčen na globalnem trgu.

      5 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.08.2018 ob 14:02 Mura je večna gost

      Kak se je Radenska odala se več ne kradne, takšno firmo kak je radenska so naši glavni spokradnoli, Zdaj se vijdi lopovščina. Ka se pa tijče plač delavcov menje kak 1000 Euro ne bi smela biti plača.

      11 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.08.2018 ob 14:11 gost

      Pišta moreš razmiti debeloga fukjenca ker on je bacil, izrodek, najbole zlotvorna bakterija. Živi zato ka druge podjebava in jim kri pije. Prej je po oštarijah nonstop batine faso zdaj pa skapero ka na forumi to lejko dela v nedogled pa njemi nišče nič nemre. Dokeč ne ugotovimo kdo je v resnici in ga nabijemo z bejzbolskimi palicami. Nesnaga prve klase

      6 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.08.2018 ob 16:33 DEBELI FUKJENEC gost

        Glej, ti naduvani desničar, imam 1.300 evrov penzije ( in to od plač v socializmu!!! ), ti pametnjakovič pa delaj in uživaj za 600 evrov za tujega lastnika in kapitalista, če ti je tako lepo. Jaz ti nisem kriv, če si se rodil par desetletij prepozno in si kapitalistom skoraj suženj. Ne pljuvaj pa po lepem in udobnem življenju v času socializma, ker ne veš kako je takrat bilo. Mi, ki smo takrat živeli, to dobro vemo. Da boste vi mene nabili, vas mora pa kar veliko priti. Tak je to, busybee.

        15 3 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.08.2018 ob 14:11 Svinja bradavičarka gost

      Debeluhasti fukič vojna je mimo , partizani so šli , samo ti še onesnažuješ okolje z nekimi floskulami .PA ŠE DOBRO , DA RADENSKA NI OSTALA V SLOVENSKIH ROKAH , KER BI GLEDE NA VSE TRENDE IN POKAZATELJE ŽE PROPADNOLA IN TE BI DELAVCI LAHKO ŽIVELI OD TVOJIH PLOSKUL , IDIOT .

      5 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.08.2018 ob 14:43 Cehek gost

      Če se delavci mislite, da imate premalo plače pač dajte odpoved in ite tja, kjer vam dajo več (saj vem, nikjer).

      3 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      16.08.2018 ob 15:09 gost

      Gost Cehek, ves koliko nas ze dela v Avstriji! Mislim, da to vse pove o placah v Sloveniji! Delavcev v podjetjih z minimalno placo ze premanjkuje in prosijo delavce, ce kdo koga pozna, naj ga pripelje v podjetje in pol dobi nagrado!

      20 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      16.08.2018 ob 15:33 Mura je večna gost

      Tako je konkretno Mercator ponuja nagrado, či prpelaš kakšnoga ka bi delo za minimalca. Pa še več de toga, nategovanje naroda de konec.

      19 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      16.08.2018 ob 17:01 DEBELI FUKJENEC gost

      Desničarji, če ste vi tako zategnjeni, da boste delali 10 ur za 600 evrov, ne pričakujte in ne zahtevajte tega tudi od ostalih!!! Štekate???

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      16.08.2018 ob 17:04 DESNI FUKJENEC gost

      Cehek, napiši koliko plače ima delavec v Luštu za 176 ur dela brez malice in potnih stroškov!!! Po resnici.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      16.08.2018 ob 17:58 Rrr gost

      Ka tebe propalico briga kelko ma plače delavec v Luštu , odjebi više levonja .

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.08.2018 ob 18:09 DEBELI FUKJENEC gost

        Predvidevam, da minimalno. Pa potne stroške, dodatek za malico, nočno delo, nedeljsko delo. Pa mogoče prek 200 ur mesečno. Tej pa siromak misli, da ima veliko plačo

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      16.08.2018 ob 18:50 gost

      Pa resnično ne verjameš da ti bo kdo verjel 5% tega kar pišeš po forumih, DEBELI FUKJENEC?? Ne vem če si tak bolan v glavi da že sam svojim lažem verjameš alisi tak nor da misliš da te nismo že zdavnaj prečitali?

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.08.2018 ob 18:58 DEBELI FUKJENEC gost

        Ti samo piši, da se potolažiš. Mi, ki smo delali in živeli v socializmu, že vemo kako je takrat bilo. Uživaj ob misli, da je vse v tuji lasti in, da tujec bogati na tvojih žuljih.

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      16.08.2018 ob 22:41 Jjj gost

      Ti debeli fuknjenec ne veš nič delat , kaj si te ti revše delalo ?

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      16.08.2018 ob 23:27 pišta gost

      Spet ste falili temo. Karkoli se dogaja se obmetavlete z nekimi preživelimi forami iz socializma. In vedno bluzite z levimi in desnimi. Jasno naj vam bo, da vsak lastnik počne s svojim premoženjem kar hoče. Vsak delavec je svoboden in lahko mirno odide, če mu kje kaj ne paše. Nihče ne dobiva 500 eur, kot nekateri pišete laži. Končno smo pa lahko vsi srečni in zaploskamo, da tovarna posluje z dobičkom. Če ne bi bilo dobička bi šla v likvidacijo in nihče ne bi več delal in dobil plače. Zavedajte se že enkrat, da vam lastnik omogoča delo in zaslužek s svojim premoženjem. Del dobička pa sigurno vlaga v razvoj, ker drugače ne bi zmogel biti konkurenčen na globalnem trgu.

      0 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.08.2018 ob 0:53 DEBELI FUKJENEC gost

        Kapitalistu smo lahko hvaležni, da sploh živimo??? Daj, ne seri ga! Kaj bi kapitalist s tovarno brez delavcev??? Kdo bi mu delal??? Kdo bi mu ustvarjal dobiček??? Posral bi se in on bi ostal brez tovarne in dobička!!! Malo premisli kaj pišeš IN VEČ SPOŠTOVANJA DO DELAVCEV!!!

        10 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.08.2018 ob 14:57 gost

        pa ka bluziš ka počne svojim premoženjem kaj hoče ti se rajši vprašaj kak je do tega premoženja prišel ti je poven tričetrt slovenskih kapitalistov je to UKRADLO-SI RAZUMEL-UKRADLO

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      17.08.2018 ob 13:42 gost

      Fuknjenec, zaradi takih kak si ti je Jugoslavijo vrag vzel, kradli ste kot srake, vsi ki ste bili pri koritu in seveda v partiji.Hvali se samo s tvjo penzijo, saj veš tisto; n ivažno kolk dobiš, ampak kako dolgo jo prejemaš.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.08.2018 ob 16:58 DESNI FUKJENEC gost

        Desničar, že precej dolgo jo prejemam in upam še nekaj časa. Vem, da jod jeze po mizi tolčeš - jaz 1.300 evrov penzije, ti, ki najbolj zagovarjaš ta " lepi in dober " kapitalizem, pa delaš 10 ur dnevno za 650 evrov!!! Si še vedno vesel, da Jugoslavije ni več??? Še ena zelo slaba novica zate - za predsednika vlade je s 55 glasovi bil izvoljen Šarec. Upam, da zaradi tega ne boš v Muro skočil. Tvoj Janša pa lahko še dalje ofce pase in take kot si ti. Desničarji, avt ste!!!

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      17.08.2018 ob 19:41 Gaga gost

      DEBELI FUKNJENEC ni bil nikoli pri koritu , on je bil p.dim takrat in p.dim je tudi danes.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      17.08.2018 ob 21:12 gost

      Š evedno ni povedal, zakaj je jugovino vrag vzel, on to ve iz orve roke, je bil pri koritu

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.