https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Proščenje potekalo tudi pri Gradu

15.08.2018 ob 16:00  

Pri Gradu na Goričkem so se 15. avgusta zbrali verniki na eni najbolj obiskanih verskih dogodkov pri nas.


Na proščenju pri Gradu ni majkalo prav ničesar, saj so se verniki in ostali obiskovalci lahko, po maši, sprehodili med množico stojnic. Čeprav so bile trgovine na ta praznik zaprte, pa dela ni manjkalo prodajalcem suhe robe, ki jih je bilo zaslediti največ, veliko ponudbe je bilo tudi med oblačili, zabavno elektroniko in podobnim. Nikakor ne smemo pozabiti na pijačo in jedačo, ki že tradicionalno spremljata ta praznik.

Praznične jedi so lahko obiskovalci poskusili v bližnjih gostilnah, prigriznili pa so lahko tudi ob stojnicah z medenjaki, sadjem in butičnimi mesnimi izdelki. Obiskovalci so bili vidno zadovoljni, nekaj jih je pelo in plesalo, več pa si jih je ogledalo ponudbo na mnogoterih stojnicah.

Proščenju v drugih delih Slovenije pravijo tudi žegnjanje, dogaja pa se, ko goduje zavetnik domače cerkve. Na ta dan se praviloma zberejo sorodniki in širša družba in se odpravijo k maši. Večinoma je na dogodkih organiziran tudi spremljevalni program z glasbo in plesom.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.