https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Kapeli ob prazniku traminca dvignili klopotec

16.08.2018 ob 8:30  

Na praznično sredo, 15. avgusta, je na Kapeli potekal praznik Traminca in dvig klopotca. Prireditev že tradicionalno organizira Turistično društvo Klopotec Kapela ter Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela. 


Klopotec so postavili ob turistični točki "Pri preši" v Paričjaku. Obiskovalci so se zabavali z vinogradniškimi igrami, manjkala ni niti prleška gibanica. Sorta Traminec velja za zelo staro sorto, ki raste na najboljših vinogradniških legah. Rodi skromno, a rezultat je zelo kakovostno vino. 

Vodeni so bili ogledi Vinoteke s pokušino traminca v Vinogradniški hiši. Predstavile so se vinske kraljice Slovenije, domači kapelski vinogradniki. Prikazane so bile domače obrti in ročna dela. Kulinarika je vsebovala domače izdelke iz krušne peči in domačo kislo juho. Osebje občinske uprave Radenci je za družino Križanič iz občine Radenci organiziralo srečelov. 

Za glasbo je poskrbela glasbena skupina D-dur, Vokalni kvintet Klopotec Kapela, Nastje Fekonja »Migam s srcem«. Otroci so se lahko zabavali na napihljivih igralih. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.