https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Prleška gibanica 2018: letos le ocenjevanje

Križevci pri Ljutomeru, 30.08.2018 ob 8:20  

Kulturno, turistično in izobraževalno društvo KELIH bo 1. septembra 2018 že petič zapored organiziralo prireditev Prleška gibanica. Kot je znano, gre za turistično – gastronomsko prireditev, katere rdeča nit je prav tradicionalna sladica, prleška gibanica.

Razpis za ocenjevanje prleških gibanic in razpis za najboljšo fotografijo na temo Prlekija zopet vabita, da aktivno sodelujete na ocenjevanju. Tudi letos bo strokovna komisija ocenjevala prleške gibanice v dveh kategorijah: tržni ponudniki in ljubitelji prleške gibanice, pripravila se bo tudi atraktivna razstava prleških gibanic, ki bodo na ocenjevanju.

Potekalo bo le ocenjevanje prleške gibanice

Zaradi neugodne vremenske napovedi bo v okviru prireditve Prleška gibanice 2018 potekalo le ocenjevanje prleške gibanice. Kulinaričnega pohoda po občini Križevci, ki so se ga nameravali udeležiti pohodniki iz celotne Slovenije, tudi ne bo.

Razstava v nedeljo

Zbiranje prleških gibanic za ocenjevanje bo potekalo v sejni sobi v zgradbi Občine Križevci in sicer med 10. in 11. uro v soboto, 1. septembra 2018. Razstava ocenjenih prleških gibanic in fotografij bo v nedeljo, 2. septembra 2018, od 10. do 12. ure, prav tako v sejni sobi.

Razglasitev rezultatov v soboto, 8. septembra

Razglasitev rezutov in podelitev priznanj za najboljšo fotografijo in prleško gibanico bo v soboto, 8. septembra 2018, ob 19.30 v vaškem jedru v okviru občinskega praznika. Po podelitvi priznanj bo sledila zabava z Davorjem Radolfijem in Ritmo Loco ter Prleškim kvintetom.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.