https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ali je bila kampanja za odpravo jajc iz baterijske reje uspešna?

21.08.2018 ob 6:05  

Iz Društva za zaščito živali Ljubljana so sporočili, da je kampanja za odpravo jajc iz baterijske reje, imenovana Imaš jajca? Reci NE baterijski reji!, delno uspešna.

Društvo za zaščito živali Ljubljana in Zavod Danes je nov dan sta konec marca letos začela s kampanjo za odpravo jajc iz baterijske reje iz polic največjih trgovcev v Sloveniji.

Osnovni cilj kampanje je bil zbrati vsaj 5000 podpisov peticije in jih nato predati slovenskim trgovcem s pozivom, da se zavežejo k odpravi ponudbe jajc iz baterijske reje v določenem časovnem obdobju. Do sredine aprila jim je uspelo zbrati zavidljivih 13.496 podpisov, s katerimi so naslovili vodstva trgovskih verig Mercator, Spar Slovenija, Engrouš, Jagros (Trgovine Jager), Eurospin eko in Rudnidis, ki upravlja s centri E.Leclerc.

Prejšnji teden so iz Društva za zaščito živali Ljubljana sporočili, da sta se v okviru kampanje za odpravo jajc iz baterijske reje odločila E.Leclerc in Eurospin. V Eurospinu nameravajo jajca iz baterijske reje zamenjati z jajci iz talne reje do konca avgusta 2018. V E.Lecrec-u pa bo jajca iz baterijske reje, ki jih prodajajo pod svojo blagovno znamko, opustili do leta 2020, za celoten oddelek jajc pa se k istemu zavezujejo do leta 2025.

Naknadno se je za odpravo jajc iz baterijske reje s svojih polic odločila tudi trgovska veriga Spar Slovenija. Jajca iz baterijske reje bodo v celoti umaknili iz prodaje do konca leta 2020.
Mercator se je zaenkrat zavrnilno odzval na peticijo, medtem pa se trgovski verigi Tuš in Jager na poziv sploh nista odzvali.

Trgovski verigi Hofer in Lidl sta prodajo jajc iz baterijske reje ukinili že pred kampanjo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.08.2018 ob 15:29 .... gost

      Ehh, uboščki. Kaj res mislite, da takšne kampanje vžgejo in vas bodo trgovci upoštevali. Kupci kupijo kar je cenovno ugodno in kvalitetno. Trgovci pa ponujajo, kar kupci iščejo in seveda, kar je v skladu z njihovo poslovno politiko. A se je kdo vprašal, zakaj sta Hofer in Lidl jajca iz baterijske reje že davno ukinila, še pred kampanijo? Ena stvar je promocija, druga pa cenejša pridelava, in potem boljša kvaliteta ter posledično večji zaslužek.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.