https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Skupina Triglav zbrala več premij a proizvedla manj dobička

21.08.2018 ob 9:00  

Skupina Triglav je v polletju zbrala 5% več bruto premij, kot v enakem obdobju lanskega leta. Skupaj to nanese 574,8 milijona evrov, čisti dobiček pa se je zmanjšal za 17% na 30 milijonov evrov, kar je večinoma posledica mnogih škodnih dogodkov.


Uprava je zadovoljna

Zavarovalnica Triglav je v prvih šestih mesecih zabeležila štiriodstotno rast v bruto škodah, kar znese 326,8 milijona evrov. Rast škod je deloma posledica poplav, toče, neurij in pozebe v Sloveniji ter Makedoniji. V zmanjšanje dobička so bili vpleteni tudi nižji donosi finančnih naložb skupine. Donosi so se na letni ravni znižali za 30%, kar so v skupini pričakovali, kljub temu je uprava s poslovanjem zadovoljna, saj je “bruto premij bilo na ravni skupine za 27 milijonov evrov več. V segmentu premoženjskih zavarovanjih se je premija povečala za šest odstotkov, v segmentu življenjskih zavarovanj za 0,3 odstotka in v segmentu zdravstvenih zavarovanj za osem odstotkov,” navajajo na slovenski tiskovni agenciji. 

Foto: Letos je bilo več škode zaradi naravnih nesreč.

"Poslovanje v prvi polovici leta je bilo dinamično, ob dobri premijski rasti so nanj vplivali tudi množični škodni dogodki in znižani donosi od naših naložb. Z vidika letnih in strateških ciljev smo z doseženim zadovoljni. Na vseh naših trgih in v obeh naših dejavnostih smo dosledno nadaljevali z aktivnostmi strategije rasti in razvoja," je polletno poslovanje ocenil predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar.

Visok tržni delež

Zavarovalnica Triglav je ob polletju beležila 29,2% tržni delež, kar predstavlja položaj vodilne zavarovalnice pri nas. Na Triglavu so imeli konec junija 5158 zaposlenih, od tega v matični družbi 2283.

Dosegli bodo napovedan dobiček

Ker so v Triglavu predvidevali razmere poslovanja, so potrdili napoved pričakovanega letnega dobička, ki naj bi pred obdavčitvijo letos znašal med 80 in 90 milijoni evrov.

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.