https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Slo-Blues navdušil obiskovalce na Skritem dvorišču

Murska Sobota, 19.08.2018 ob 6:00  

Skrito dvorišče pri Hranilnici prekmurskih dobrot, je v soboto, 18. avgusta 2018, privabilo mnogo obiskovalcev, ki so prisluhnili Slo-Bluesu.

 

»Dandanes, ko naši pevci pojejo nam Slow-encem pesmi v engliščini, smo mi sklenili temu narediti konec. Trdno stojimo na stališču, da ohranimo slovenšno za vsako ceno, pa naj stane kolikor hoče. Ob 500-letnici refomacije smo si drznili poseči v glasbeno strukturo naše tako lepe ljudske pesmi in jo reformirali tako, da smo seveda obdržali slovensko besedo, za glasbeni material pa smo prevzeli blues, afriško-ameriško glasbeno suženjsko strukturo. Prav neverjetno je, s kakšno lahkoto so ta naša slovenska besedila pesmi Še kiklco prodala bom, Moje dekle je še mlada, Vsi so venci, Kaj ti je deklica, Kje so tiste stezice, Jaz pa pojdem na Gorenjsko in druge zdrsnila v omenjeno obliko, pa se vprašujemo, ali zato, ker smo črnci, ali zato, ker smo sužnji?« so zapisali sami.


Zasedba: Ursula Luthar – glas, Andrej Zupan – glas, klarinet, Uroš Usenik – el. Kitara, Gregor Strniša – klavir ter avtor projekta in glasbe.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.08.2018 ob 10:02 lajkuš gost

      Podn od podna .

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.08.2018 ob 9:27 zoltan gost

      Dobro,da naslednje leto odprejo lokal v bivši centrali in bo lastnik seveda dvorišče imel za vrt z mizami za goste in tako je tudi prav .Te do lahko imeli prireditve na betonski ploščadi po mili volji

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.08.2018 ob 13:38 rotunda gost

      Skrito dvorišče .Štoj davle takša imena to ne more človek verjeti res .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.