https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Preverite, kako si bodo razdelili ministrstva

20.08.2018 ob 19:30  

Prvič po petkovi izvolitvi za predsednika vlade, se je predsednik LMŠ Marjan Šarec, sestal z voditelji bodočih koalicijskih strank. Eden prvih korakov k oblikovanju vlade je razdelitev ministrskih položajev, tako kot do sedaj, bi jih naj tudi v novi vladi bilo 16.

Danes se je predsednik LMŠ Marjan Šarec sestal z voditelji bodočih koalicijskih strank. Načeloma so se dogovorili, kateri stranki bo pripadalo vodenje katerega ministrstva. Eden prvih korakov k oblikovanju vlade pa je tudi razdelitev ministrskih položajev. Tudi v novi vladi jih bo 16. 

Stranki LMŠ naj bi neuradno pripadlo ministrstvo za zdravje, ministrstvo za notranje zadeve, ministrstvo za javno upravo in ministrstvo za finance.

Foto: Lista Marjana Šarca

Stranki SMC bi pripadlo ministrstvo za zunanje zadeve, ministrstvo za okolje in prostor, ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Stranki SD bi pripradlo pravosodno, šolsko in kulturno ministrstvo. Stranki DeSUS bi naj pripadlo obrambno in kmetijsko ministrstvo, stranki SAB pa ministra za infrastrukturo, kohezijo in Slovence v zamejstvu.


V novi vladi ne bo predsednika SD Dejana Židana
 

Imen ministrov še niso razkrili, je pa že dolgo jasno, da bodo v vladi predsedniki vseh petih koalicijskih strank, razen predsednika SD Dejana Židana, kateri je bil predlagani za predsednika Državnega zbora.

Novi zunanji minister bi naj bil Predsednik SMC Miro Cerar, ministrstvo za obrambo bi naj vodil predsednik DeSUS Karl Erjavec, infrastrukturno ministrstvo pa bi naj vodila predsednica SAB Alenka Bratušek.

Na vrhu finančnega ministrstva še vedno Vraničar Ermanova? 
 
Neuradnih naj bi se je Šarec danes sestal z aktualno finančno ministrico Matejo Vraničar Erman, ki trenutno opravlja tekoče posle, s katero sta govorila o vodenju finančnega ministrstva, poroča STA. Vraničar Ermanova pa ponudbe zaenkrat ni ne sprejela, niti ne zavrnila.
 
Vojmir Urlep, bo postal premierjeva desna roka in bo prevzel tudi vlogo koordinatorja med posameznimi ministrstvi. Andreja Katič bo prevzela ministrstvo za pravosodje, Jernej Pikalo pa bi naj ponovno bil v izobraževalnem resorju. Direktor ljubljanskega konservatorija za balet in glasbo Dejan Prešiček pa bi naj bil novi kulturni minister.
 
Kot so zapisali na spletni strani Delo, je peterica koalicijskih strank sklenila tudi sporazum o sodelovanju z Levico. "Ta ima v DZ devetčlansko poslansko skupino, v igri pa ostaja možnost, da bi Levica v vladi sodelovala z državnimi sekretarji. Načrtovan naj bi bil tudi delovni posvet pri predsedniku DZ Mateju Toninu o oblikovanju delovnih teles državnega zbora. V koalicijskih vrstah so se opravičili, zato naj bi se sestali v torek."

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.08.2018 ob 20:28 Rdeča zvezda gost

      Jevšek in Štihec odpadla. Pa tako velika optimista sta oba bila.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.08.2018 ob 22:16 eden gost

      pa ka zdaj, nede Jevšek minister za notranje zadeve? Očitno de dale župan. Baukše un kak of lopof Štihec.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.08.2018 ob 22:31 Okl gost

      Kak ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.08.2018 ob 13:15 gg gost

      Štihec župan? Nej mogouče. On je niti za maloga rijtara v Rakičani nej sposoben.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.08.2018 ob 15:21 ++ gost

      Desnake pa boli, da je še nekdo iz njihovih vrst dal glas za Šarca. Saj ne bo dolgo, ko se vlada dokončno formira, da bodo iz desnih strank nekateri odšli v vladajočo skupino. Pri desnakih itak ni prihodnosti.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.08.2018 ob 21:48 gost

      Ali so to najboljsi kadri za ministre?? So to ljudje, ki lahko resijo to drzavo???

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.