https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Kmalu se bomo morali posloviti od halogenskih žarnic

22.08.2018 ob 9:00  

 V Evropski uniji bomo morali do 1. septembra letos, zamenjati halogenske žarnice za LED žarnice.

Pred približno desetimi leti smo opustili navadne žarnice, ker so halogenske žarnice veljale za varčnejše. Evropska komisija je ugotovila, da so halogenske žarnice varčnejše le za slabih deset odstotkov, zato se letos poslavljajo tudi te.

Tako bodo po novem na trgu ostale le LED žarnice, ki so sicer dražje od halogenskih, vendar imajo daljšo življenjsko dobo. Halogenske žarnice lahko svetijo približno dve leti. LED svetila pa lahko delujejo dobrih 10 do 30 let in ob tem porabijo 80 odstotkov manj energije kot navadne žarnice.

Od 1. septembra naprej se halogenske žarnice še lahko uporabljajo in prodajajo, a le do razprodaje zalog. Izjema so halogenske žarnice, ki jih najdemo v pečicah in kuhinjskih napah. Te za zdaj še ostajajo, saj so brez varčnejše alternative.

Nova evropska uredba trgovskim podjetjem in proizvajalcem halogenskih žarnic pušča dovolj časa, da v določenem obdobju prodajo halogenske žarnice in v celoti izpraznijo skladišča, navajajo Finance.

    Komentarji

    1. gost
      22.08.2018 ob 10:02 77 gost

      Nazaj na sveče to je še edina pomembno varčevanje.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.08.2018 ob 10:07 Rdeča zvezda gost

      Ta prekleta EU bo nam še predpisala koliko vode lahko dnevno spijemo in kolikokrat na teden lahko gremo dnevno srat.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.08.2018 ob 12:05 podganjšček gost

        Rdeča zvezda ....... EU ve,da bomo Slovenci ubogali bilo kaj rečejo .V Sloveniji ga ni ,da bi se zoperstavil EU ,kot upa Orban na primer .

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.08.2018 ob 10:58 lučka gost

      " Evropska komisija je ugotovila, da so halogenske žarnice varčnejše le za slabih deset odstotkov " ! TO nekateri vemo že 40 let, ko smo se učili v šoli o teh stvareh. Jaz imam še lepo zalogo tistih starih na žarilno nitko. V prostorih, kjer občasno stopiš za nekaj minut je brez smisla dajati LED svetilke.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.08.2018 ob 12:19 Rdeča zvezda gost

      podganjšček - kaj niso Madžari celo Madžarsko prodali EU ??? Migrantov in beguncev pa nimajo veliko zaradi tega, ker pot iz Italije ali iz Bosne v Nemčijo in v Skandinavske države pač ne gre preko Madžarske temveč preko Slovenije in Avstrije!!! Štekaš???

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.