https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Praznik buč in 13.den meštrov z Goričkoga

Kdaj: Nedelja, 02.09.2018 ob 11:00

Kje: Bodonci, Gasilski dom Bodonci

Društvo kmečkih žena »Klas« Bodonci in Goričko drüjštvo za lepše vütro vabita na tradicionalni prireditvi PRAZNIK BUČ in 13. DEN MEŠTROV Z GORIČKOGA v nedeljo, 2. septembra 2018 od 11. ure naprej pri gasilskem domu v Bodoncih.

Tudi letos gibance iz krušne peči in ostale dobrote ter dobra gorička kapljica! Pridite in preživite prijetno popoldne v naši družbi!

Program prireditve: Kulturni program z osnovnošolci. Kolo sreče. Razstava peciva in jedi na osnovi buč. Razstava ročnih del (vezenje, kvačkanje). Pobiranje semena iz buč. Otroški kotiček za najmlajše in malo starejše (izrezovanje buč, barvanje, risanje). Predstavitev sejmarjev – goričkih meštrov. Tržnica z rokodelskimi in domačimi izdelki iz Krajinskega parka Goričko. Razglasitev rezultatov javnega poziva »Naj ograček z brajdo« Veselo popoldne z Glasbeno skupino Kontrabant in Nikojem.

Spremljevalno - tekmovalni del prireditve: Kuhanje bučne prikuhe v kotličku. Jed pripravljata dva kuharja – kuharici. Buče, kotliček in drva priskrbi organizator, ostale sestavine si priskrbijo kuharji sami. Vsak kuhar dobi spominsko darilo.

Prijave ekip do četrtka, 30. avgusta s prijavnico po pošti ali na telefon 02/549-11-20 ali 041/343-522, Jožefa Vlaj. Podelitev priznanj za bučno olje. Bučno olje prinesite na ocenjevanje v sredo, 29. avgusta med 12. in 14. uro v gasilski dom v Bodonce. Ocenjevanje največje buče, najbolj nenavadne buče, ter naj buče v vasi. Tekmovanje v streljanju s fračo in razglasitev NAJ FREČARA in NAJ FREČARKE.

Komentarji

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.