https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vas zanima, kaj se bo dogajalo čez vikend?

23.08.2018 ob 20:00  

Tudi ta vikend od 24.-26. avgusta bo v Pomurju zelo pestro. Še ne veste, kam bi se odpravili? Za vas smo zbrali kar nekaj kulturnih in zabavnih prireditev, ki se jih lahko udeležite.

Petek, 24. avgust 2018

V Murski Soboti bo v okviru festivala Soboško poletje, na Trgu kulture ob 20.00, koncert dalmatinske klape More in Tamburaškega orkestra KD Ivana Kaučiča Ljutomer.

Ob 21.00 bo na Grajskem dvorišču potekala MIKK-ova Dnevna soba s posluhom: Oldies Goldies, na kateri bo zabaval DJ Neni. Prav tako ob 21.00 bo na letni terasi Caffee Cubo koncert Samo Budna Trio.

V Lendavi, kjer trenutno poteka Festival Vinarium, lahko v petek ob 18.00 obiščete Sinagogo Lendava, kjer bo potekal literarni večer z Agi Mishol, uveljavljeno izraelsko pesnico in učiteljico ustvarjalnega pisanja, rojeno v madžarski družini v Transilvaniji. Zvečer ob 20.00 boste na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava (GKD) lahko prisluhnili mariborski zasedbi petih glasbenic - Jazz Ladies. Ob 22.00 pa bo na odru ob Ribiškem domu nastopila legendarna skupina Zmelkoow.

Med 24. in 26. avgustom bo potekalo letos že 25. mednarodno srečanje kebrov - ŠTRK TOUR na dvorcu Rakičan. Pričelo se bo v petek ob 18.00 s prihodom vozil in nadaljevalo z nastopom ansambla Balažic s solisti ob 19.00.

V Črenšovcih se je v četrtek, 23. avgusta, začel že dvanajsti Jenamena fest. Tako v petek, kot v soboto bo čez dan potekal bogat zabavno-kulturni program. Zvečer pa bosta Jenamena veselici, in sicer vas bodo v petek zabavali Dejan Vunjak & Brendijeve barabe, v soboto pa Poskočni muzikanti.

Sobota, 25. avgust 2018

V Murski Soboti bo v soboto ob 10. uri na Trgu kulture potekala glasbena prireditev za vse generacije: Si vüpaš? z Moiro. Ob 20. uri pa bosta pri TIC Murska Sobota nastopila Severa in Gal Gjurin ter s tem zaključila festival Skrito dvorišče.

V Lendavi bo čez cel dan potekal tradicionalni Bogračfest. V starem mestnem jedru bodo že zjutraj ob 8.00 otvorili prizorišče z jutranjo godbo. Kulturno-zabavni program bo tam potekal čez cel dan, zaključil pa se bo z razglasitvijo zmagovalcev ob 19.30. V mesntem parku Roža Lendave bo med 11.00 in 18.00 potekal spremljevalni program namenjen predvsem otrokom. Zvečer pa bo sledila zabava do jutranjih ur, ko bodo na odru pri Ribiškem domu nastopili Blue Planet, Crvena jabuka in Sax in the House.

Veliko se bo dogajalo tudi v Gornji Radgoni, kjer se bo ob 9.00 začel 56. mednarodni kmetijsko živilski sejem Agra, ki ga lahko obiščete med 25. in 30. avgustom. Na Trgu svobode v centru Gornje Radgone se bo v soboto odvijala Radgonska noč. Pričela se bo ob 14.00 uri s tradicionalno Majolkino golažijado oziroma tekmovanjem v kuhanju golaža. Za živahen večerni utrip pa bo poskrbela skupina Novi fosili.

Zabavali pa se boste lahko tudi prek meje, v Avstrijski Radgoni, kjer bo potekal že peti festival piva Who Cares for Beer Festival, ki se bo začel ob 12.00.

Na ŠTRK TOUR-u v dvorcu Rakičan bo ob 14.00 uri potekala krožna vožnja kebrov, ob 18.00 pa bo ob spremljevalnem programu tudi možna vožnja s kebri. Zvečer po 19.00 uri bo navzoče zabavala skupina The Cock Tails.

V Bodoncih bo na igrišču ŠD Bodonci potekalo 10. nočno gasilsko tekmovanje za prehodni pokal JKP Püngrad, za zabavo do jutranjih ur bosta poskrbela skupina Plamen in Natalija Verboten.

V Lipovcih bo v soboto, 25. 8. 2018, in nedeljo, 26. 8. 2018, potekala HOKEJSKA NOČ. Na tradicionalnem turnirju v hokeju na travi, bodo nastopile selekcije U10, U13 in veterani. Poleg turnirja in zabave bo potekala otvoritev defibrilatorja (AED), katerega je nabavil Hokejski klub Lipovci in bo na voljo vsem, ki bodo imeli kakršnokoli prireditev v športnem centru Lipovci. Za zabavo bo poskrbel ansamblom Roka Žlindre.

V Gančanih bodo praznovali 20 let delovanja Gasilske zveze Beltinci, ob tem pa bo nastopil ansambel Svetlin.

Nedelja, 26. avgust 2018

V nedeljo bo spet pestro v Lendavi, in sicer na letnem odru GKD, kjer bo ob 18.00 družinska predstava Zgodba o VELIKEM in malem, takoj za njo pa ustvarjalna delavnica za otroke in starše Veliko in majhno družinsko razigravanje. Pozno zvečer ob 21.00 pa bo na istem odru tudi performans na tolkalih in bobnih v izvedbi Marjan Stanić is playing along

V Domanjševcih bo na nogometnem igrišču potekalo 11. tekmovanje v kuhanju goričkega bograča.

V Ljutomeru pa bodo potekale kasaške dirke s pričetkom prve dirke ob 15.15.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.08.2018 ob 21:58 ma-ja gost

      HOKEJSKA NOČ 2018 Lipovci. 25 in 26.8.2018 Turnir za otroke in veterane. V soboto zvečer zabava z ansamblom Roka Žlindre

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2018 ob 20:57 muzikant gost

        Kje pa bo zabava, a na prostem ali v kaki dvorni, z veseljem bi prišli poslušat omenjeni ansambel.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.08.2018 ob 20:22 nevihta gost

      Poslovite se dragi farani od veselja, PRIHAJA NOČNA MORA - DEŽ, KI BO HVALABOGU OHLADIL NAŠA SRCA. Nej na pamet, tudi osvežitve so potrebne, tudi od zunaj, ne samo od znotraj - špricerji in pivo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.08.2018 ob 10:18 cibek gost

      muzikant............ Žlindra je vse pokazal na Euroviziji se ne spomniš

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.08.2018 ob 10:19 gančani gost

      muzikant @@@ V vuči jami je na vodi oder in vse je pokrito

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.