https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lastnik uničenega gospodarskega poslopja in njegova mama potrebujeta pomoč

26.08.2018 ob 6:05  

Hud požar, ki je minuli teden prizadel kmetijo v Filovcih je lastniku kmetije vzel skoraj vse. Še pred prihodom mu je sicer uspelo rešiti nekaj glav živine, a škode je še vseeno za 40 tisočakov.


Minuli teden smo poročali o požaru na gospodarskem poslopju v občini Filovci. S posredovanjem gasilcev so sicer preprečili, da bi se požar razširil na stanovanjsko hišo, ogenj pa je vseeno povzročil ogromno škodo Lastniku kmetije Antonu Ošlaju in njegovi bolni mami. 

Izgubil je vso kmetijsko mehanizacijo, traktorje in orodje. Poleg tega pa mu je požar uničil vso krmo za živali. Ker kmetija ni bila zavarovana, na odškodnino ne moreta računati, zato si nove opreme ne moreta privoščiti. Za preživetje bosta morda celo morala prodati živino.

Znanci marljivega gospodarja so že začeli zbirati finančna sredstva za nakup krme za živali. Pomagajo jim tudi gasilci, ki so začeli z akcijo zbiranja prostovoljnih prispevkov, prijatelji pa si prizadevajo za pšenico, da bi družina lahko nekako preživela.Tudi sicer mu prijatelji in sosedje pomagajo pri sanaciji poslopja. Lotiti se morajo strehe, pod katero bodo spravili živino. Kljub pridnim rokam, pa je potrebno nakupiti še kar nekaj materiala.

Če želite tudi vi pomagati Antonu in njegovi mami, da bosta lažje prebrodila stisko, ju lahko najdete na naslovu Filovci 170 v Moravskih Toplicah, ali na telefonski številki 031 239 602. Sredstva pa lahko nakažete tudi na Antonov TRR: 0234 0174 5312 653

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.