https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vulkanijo obiskal 100.000. obiskovalec

23.08.2018 ob 14:55  

Včeraj so v Doživljajskem parku Vulkanija, gostili 100.000-ega obiskovalca.


Pri Gradu na Goričkem je pred tremi milijoni let bruhal zadnji vulkan na območju današnje Slovenije. Leta 2013 so ga obudili v Doživljajskem parku Vulkanija, kjer obiskovalci skozi interaktivne vsebine in 3D filme spoznajo vulkane, potujejo v vulkansko podzemlje in doživijo izbruh goričkega vulkana. Ogledajo si tudi geološki muzej in se z Oli vlakom peljejo do kamnoloma bazaltnega tufa, kjer lahko najdejo kristale olivina.

Izbruh goričkega vulkana je v petih letih doživelo preko 100 tisoč obiskovalcev iz cele Slovenije in drugih držav širom Evrope in sveta, ki so vselej navdušeni nad Vulkanijo.

Od prvega odprtja do danes je bila Vulkanija zaprta le tistih 10 mesecev med obnovo (od decembra 2014 do oktobra 2015).

Od 2. oktobra 2015 nemoteno deluje skozi vse leto in privablja številne obiskovalce, predvsem družine, šolarje, odrasle, razne skupine upokojencev in sindikalnih izletnikov, ki so navdušeni nad interaktivno in zanimivo predstavitvijo vulkanov, nad doživetim potovanjem skozi vulkansko podzemlje, 3D filmi, predvsem pa nad 3D podzemnim vlakom.

Obisk v Vulkaniji se pospešeno dviguje iz leta v leto, v letu 2017 jih je obiskalo preko 32.000 obiskovalcev, letos jih bo še več.
 
Naslednji teden, v petek, 31. avgusta 2018, bodo praznovali 5. obletnico delovanja. Krtek Oli bo upihnil 5 svečk.

Svečano in zabavno bo za vse, ki boste prišli naslednji vikend v Vulkanijo.

Foto: ZUKD Grad

Oli je pripravil kar nekaj presenečenj, popuste, nagradno igro in darilca za vse.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.