https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Lendavi predstavili najzahtevnejše projekte v občini

Lendava, 27.08.2018 ob 6:00  

V soboto, 25. avgusta 2018, je v Lendavi poleg Bogračfesta potekala tudi predstavitev najzahtevnejših projektov v občini Lendava: Center za zaščito in reševanje, Nogometna akademija ter Kulturni center.

Župan občine Lendava, mag. Anton Balažek, je predstavil Center za zaščito in reševanje Lendava. Projekt predstavlja postavitev infrastrukture za reševanje treh problemov. Prvi je varstvo okolja in civilna zaščita (plazovi, alergeni). Celotno območje gričevnatega dela občine je namreč plazovito, velik problem pa predstavlja tudi visoka količina alergenov v zraku, predvsem zaradi ambrozije. Drugi problem je požarna varnost. Za požarno varnost na območju občine Lendava skrbi več gasilskih društev in pa poklicna industrijska gasilska enota Nafta Lendava. Težava je predvsem v tem, da je požarna ogroženost v industrijski coni visoka, poklicna enota pa je premajhna in preslabo opremljena. Zadnji problem je poplavna varnost pri kateri so problematične predvsem zaledne vode (zaradi obilice dežja, neviht). S projektom želijo pomagati ob reševanju vseh teh problemov. Gasilsko moštvo želijo okrepiti in opremiti s sodobno opremo. Poleg tega pa želijo v centru tudi izobraževati o vseh teh problemih.

Govora je bilo tudi o Nogometni akademiji. Predstavnik NK Nafta 1903 Igor Magdič je poudaril pomembnost projekta tako za Lendavo kot tudi širšo okolico. Infrastruktura za potrebe Nogometne akademije bo postavljena na dveh lokacijah. Manjši del, ki bo zgrajen še letos, je vadbena in tekmovalna površina za mlajše selekcije do 13 let in bo v neposredni bližini Dvojezične srednje šole. Drugi del infrastrukture pa bo med termami Lendava in naseljem Trimlini. Tu bodo nastala tri nogometna igrišča in klubski prostori, ki naj bila končana do konca leta 2019.

Predstavljen je bil tudi projekt novega Kulturnega centra. Prof. Peter Gabrijelčič, nekdanji dekan Fakultete za arhitekturo, želi stari blagovnici, ki je bila včasih središče Lendave, povrniti nekdanjo slavo. Poudaril je, da ta blagovnica potrebuje samo malo »kozmetike« in lahko ponovno postane središče srečanj, hkrati pa je prepričan, da bi lahko nov kulturni center angažiral turista za cel dan. V centru bodo sodobna knjižnica, ljudska univerza in na terasi tudi slaščičarna.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.08.2018 ob 8:18 volitve gost

      Pred volitvami se ven meče in potem od tega nič skoraj. Zanimivo bi bilo objavit vse obljube prejšnjih volitev....predlagam,da malo prelistate v zgodovino,haha.

      19 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.08.2018 ob 20:39 Nimaček gost

      Samo nimak njemi šče vörvle.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.08.2018 ob 23:45 lendavčan gost

      Saj Balažek v zadnjih štirih letih ničesar ni naredil za skupnost, samo lapanje ga je bilo o nekih velikih načrtih. Število občanov nenehno pada, mladi še vedno odhajajo, prebivalstvo se stara

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.08.2018 ob 7:17 gost

      Trimline in Čentibo hoče Lendavi priključit,da bomo mesto ,haha. Glede na število prebivalcev.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.08.2018 ob 8:49 megla gost

      Po fotografiji sodeč je devet županovih podrepnikov poslušalo, kar so že stokrat slišali - pravljice o projektih, kakšno velemesto bo zgradil Balažek. Nov gasilski dom Balažek gradi vsaj že 10 let, nogometno akademijo gradi Viktor Orban in ne Balažek, kar pa se Blagovnice tiče... najboljše bi bilo, da jo deloma ali pa v celoti zrušijo. Že pred desetimi leti bi jo lahko zrušili, ne pa da nam Balažek prodaja meglo, kak bo zdaj tu kulturni center zgradil. Pa saj ima Lendava že en čudovit kulturni center... kaj zdaj hoče s to neokusno pločevinasto škatlo?

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.08.2018 ob 10:34 gost

      Pa nekega arhitetkta bi bar vzel,ki ne pleše tak kot on hoče. Zrušit blagovnico in tam trg narediti in povezat Kulturni dom in center mesta.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.08.2018 ob 11:09 univ. dipl. arh. gost

      Se strinjam, nekdanjo Blagovnico odstraniti, preprosto ne sodi v staro mestno jedro Lendave. Ne rabiš biti arhitekt, da opaziš linije med gradom, cerkvijo in sinagogo, oz. trgom pri gledališču. To bi bil pravi center, (oz. trg, forum) če bi se to "odprlo", pravo mesto za druženje, koncerte, Bogračfest, božične in rokodelske sejme... Ne razumem, kako (za koliko?) se lahko en tak strokovnjak kot je Gabrijelčič proda in asistira Balažeku pri ohranitvi te komunistične Blagovnice v baročnem mestnem jedru Lendave, ko pa vsak laik vidi, da je to v napoto, da je to napačna zgradba na napačnem mestu. Stroka???

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.08.2018 ob 13:52 Čentibčan gost

      Trimlini lahko potegne pod Lendavo saj je že tam bila. Čentiba, Dolina, Pince pa se bomo združili v občino.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.08.2018 ob 20:02 gost

      Očitno se za denar vsak proda,na žalost.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      29.08.2018 ob 8:06 gost

      Ni pošteno do nas domačinov,da se nas nič ne vpraša.Čisto o vsem sam odloča šerif. Še občinski svetniki nimajo pojma o večini zadev.Samo nekaj objavijo in se vsi čudimo.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.