https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

FOTO: Drugoligaški derbi pripadel Nafti

26.8.2018  

Danes, 26. avgusta, je ob 17. uri v Beltincih bilo odigrano srečanje 4. kroga 2. SNL med Lendavsko Nafto in Beltinci, kjer se je zbralo dobrih 1200 gledalcev. V skorajda polnem športnem parku Beltinci, so na koncu slavili Lendavčani, ki so domačine premagali s končnim izidom 2 : 4 (0 : 2).


ND Beltinci - NK Nafta 2 : 4 (0 : 2)

(V. Vedran 8, 34, M. Roginić 46, Ž. Šumak 68 J. Trstenjak 70 in M. Maučec 79(ag.))

Osrednji nedeljski obračun v 2. slovenski nogometni ligi je bil odigran v Beltincih, kjer sta se v prekmurskem derbiju pomerila domača ekipa Beltincev in lendavska Nafta. Dobrih tisoč dvesto gledalcev v Beltinskem športnem parku je videlo dinamično predstavo, ter kar šest zadetkov, na žalost domačih navijačev jih je večina končala za hrbtom domačega vratarja. Gostje so mrežo domačinov načeli že v 8. minuti, ko je s strelom iz bližine Lendavčane v vodstvo popeljal Vedran Vinko. Ta je pozneje v 34. minuti po podaji Zelka postavil izid polčasa.

Naslednje zvišanje vodstva je sledilo že takoj po vstopu igralcev na igiršče, ko je v 46. minuti gol z glavo dosegel Marko Roginić. 25 minut pred koncem srečanja je za prvo znižanje vodstva poskrbel Žiga Šumak, 5 minut za njim pa je le še na gol razlike znižal Jernej Trstenjak, ki je uspešno izkoristil strel iz bele točke. Izid srečanja je v 79 minuti postavil Marko Maučec, ki je zadel lastno mrežo.

Nafta se je s to zmago povzpela na vrh prvenstvene lestvice in jih prihodnji teden čaka derbi proti ptujski Dravi. Beltinci pa se odpravljajo v goste k novomeški Krki.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.08.2018 ob 2:48 avtocesta-A5 gost

      Čestitke,LENDVA je boljša ,žal 1.SNL ne more videt---sanjaj me noćas--- še malce počakaj ,tudi MURA se bo pridružila v 2.SNL,in bomo videli derbi MURA-LENDVA -----NK Nafta in NŠ Mura

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.08.2018 ob 6:28 zigazoga gost

      Ko navijaš za rivala, postaneš njegova cipa. STarejši navijači Beltinec zagotovo niso sodelovali pri tem, ker znajo pomen derbija Potrošnik Beltinci- Mura ki je skoz bil nabito poln. Deca zamislite se.. za včera

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.08.2018 ob 7:20 gost

      Najslabši na igrišču,sodniška trojka,sramotno sojenjev korist Nafte.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.08.2018 ob 9:33 Naftaš gost

      Več kot zaslužena zmaga nafte, ki bi morala biti dosti višja. Pri 0-3 smo imeli dve smrtni priložnosti, da povišamo na 0-4, potem pa dovolili žutim markom, da so se vrnili z dvema zadetkoma v igro in skoraj izenačili, ta padec me skrbi, prav tako neizkoriščene priložnost pri rezultatu 2-4, ko bi preprosto morali zadeti še petič. Prečka, vratnica, odlične obrambe Beltinškega vratarja, ki je preprečil višji poraz. Na koncu čestitke naftašem za zasluženo zmago, upam, da odpravijo še napake v igri, če hočemo bit prvi je to pod nujno. Tudi Beltincem čestitke za borbo, mislim, da z obstankom ne bo težav. Pohvalil bi tudi lendavsko publiko, tako številčno 400-500 se redko zgodi, da nas gre na gostovanje. Končno je tudi tribuna navijala. Gremo naprej, Drava mora v soboto pasti, prepričan sem, da bo.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.08.2018 ob 9:58 gost

      400-500 naftinih?na keri tekmi si tij biu? Tam 100 ce vas je blo... kar je velka sramota... murinih je na vsakem gostovanje vec kak naftinih v lendave... glrdenavijacev je nafta nula... v 2 ligi je blo murasev recimo samo na ptuje vec kak 500...

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.08.2018 ob 9:59 vaš gost

      ej dizelaš nejste še lani pisali parole arpad vaš nikoli več naš?! :)

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.08.2018 ob 10:36 gost

      Kaj bi vi Beltinčari brez Veržejskih igralcev , ki so vam dali vse (3) gole niti gola nebi dali če nebi bilo njih bi delali sramoto v 2 ligi.

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.08.2018 ob 10:36 gost

      100 v vaši čoravi soboški glavi, sramota ka je na murini tekmi proti aluminiju blo 1200 gledalcev, ste raje prišli gledat derby Beltinci-Mura, kak da bi šli vzpodbujat svoj klub, prostaki soboški, še zdaj nemrete preboleti porazov z nafto, zato pa se oglašate tu, , kjer sploh ni tema Mura ampak Beltinci, Nafta. Pa popišam se jaz na vašo usrano mujro tudi če te prvaki, ste za mene niko i ništa, ker je obnašanje vaše publike pod nivojem slabo razgledanega cigana. Vzemite si za vzgled žute marke.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.08.2018 ob 12:39 gost

        Majster, mura je mela na 4 domačeh letošnjih tekmah 8700 gledalcev, kar na posamezno tekmo znese prek 2100 gledalcov, tak ka ne bi ge komentero sploj. Včera s ev brltincaj polovico povrečne murine tekme nej zbralo. Za vzgled si naj zememo žute marke? Po čem, ka ne navijajo? V sobote še včeraj prote aluminije blo dosta boukše vzdušje pa navijanje, pa je aluminij nej gli velki magnet

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.08.2018 ob 13:55 gost

      Dol nam visi za muro pa vaše kvazi navijače. Kjee ste bili teški muraši pred par leti, gdaj so vas eni fucking Križevci z goričkoga prasnuli v fazanariji 1-6? To ste že pozabili ne. Zdaj ste iznenadoma vsi zvesti muraši pa na velko hodite na tekme, par let nazaj pa peščica gringosov in par sto fanatikov, isto velja za naftine navijače. Klubu se stoji ob strani najbolj te, gda jim je najtežje, ne te gda mu vse ide po maslu, jebeš teh 8700, če bo mura še enkrat kje propadla, pa ne želim si toga, te več nede številke v nižjih ligah 8700 ampak samo 87, ne pozabite tega kaj sem vam napisal. Vsak bumbar je danes lahko muraš pa se v meče v prvi ligi, še enkrat, kje ste bili pred tremi leti, vi kvazi zvesti navijači Mure na kerih tekmah??? Najbrž pred tv ekrani drkali na Real pa Barco!!!!!!!

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.08.2018 ob 14:35 gostja gost

      Gost ob 10:36 Pa kaj te le muči in vse tiste, ki toliko pišete o "veržejskih igralcih" v Beltincih. Nihče jih ni mogel prisiliti, da so šli igrat v Beltince, sklepam, da so šli prostovoljno, ne vem - mogoče imajo boljše pogoje kot v Veržeju. In še enkrat sklepam, če ne bi bilo njih bi igrali pa drugi, v sramoto ali ne! In mimogrede, dobro, da igrajo za Beltince, me veseli. Če pa bi rad igral tudi ti gost, pa pojdi in se predstavi, saj vidiš da so 4 poškodovani in rabijo igralce. Da ti ne bo žal za druge.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.08.2018 ob 19:44 Naftaš gost

      No, če že vprašaš, žuti marki se od sobočancev razlikujejo v tem, da se dosti lepše obnašajo in ne žalijo ves čas kot vi. Na tekmi ni ni bilo nobenih provokacij, tak, da jih tudi mi v Lendavi lepo sprejmemo. Pri nam lahko brez problema izobesijo transparent in zastave, jih nihče ne bo gnjavil kak ste jih vi v soboti. Marke spoštujemo in želimo jim obstanek v ligi in to jim bo tudi uspelo.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2018 ob 10:25 Mura je večna gost

        Naftaš, meni so v Lendavi šal na silo zejli, brez kakšnoga povoda, tou je tebi normalno. V Lendavi moreš paziti ka te lejko sakši čas što napadne. Tou san pa dožijvo da je Mura špilala v Evropi, glij tak brez sakšoga povoda.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      27.08.2018 ob 20:48 gost

      Koliko vas je bilo v Goriških Brdih-cirka 9 gringosov. Nas je bilo v Goriških Brdih 55 v Dekanih 35, tolko o zvestobi kluba.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      28.08.2018 ob 12:35 Naftaš gost

      Ne mečite nas v isti koš, mnogo navijačev na naftini tribuni je proti huliganizmu pa kraji šalov, smo že predlagali vodstvu, da bi na takih rizičnih tekmah trebalo šank postaviti tudi na tribuni, da ne bi prihajalo do neljubih scen med gorgoni in ostalo publiko. Ne odobravam početja gorgon, so bli eni taki, ki ste zgubili šal brez vzroka, to mene tudi jezi, so pa bili med vami tudi taki muraši, ki so bli napadeni z vzrokom, da mi bo nehče jebal mater vogrsko na domačem terenu, pa mi madžarski cigani itd, pri teh besedah da jih slišim na svojem našem stadionu, bi se tudi meni odpelalo pa bi agresivno reagiral in zaradi takih primitivcev, prostakov ste eni nedolžni najebali, žal, upam da se to več ne bo ponovilo, kurjenje in kraja šalov je za mene nizko dejanje in tu navadni navijači nimamo nič z tem, vprašaj če je na pokriti tribuni keri od naših vzel komu šal? Besen moraš bit na gorgone ne na navadne naftaše, ki se z tem sranjem ne ukvarjamo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      28.08.2018 ob 14:53 Gorgon gost

      Spoštovanimuraši. Vprašajte se, zakaj nikoli nismo nobenega šala vzeli markom pa cuzekom, ki so tudi v velikem številu bili v Lendavi. Za razliko od vas se vejo obnašat in ne provocirajo. Tudi zdaj v Beltincih provokacij ni bilo ne z ene ne z druge strani, zato bodo žuti marki tudi pri nam lepo sprejeti in jim nihče ne bo gnjavil. Kaki ste vi do nas, taki bomo do vas, pošteno ne.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      29.08.2018 ob 15:39 gost

      Črna velika pika,na trenerja in igralce Nafte,niso žogo dali v aut,pri poškodovanem igralcu Beltinec,takrat so dali gol,ko je Beltinski igralec ležal poškodovan,kaj se pa tiče publike,iz Lendave in Beltinec,vse pohvale,vsak navija za svoje,v fer korektnem vzdušju.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      30.08.2018 ob 19:17 Sorša gost

      Beltinci sedaj pridejo dolga potovanja v goste in se vam bo kasa hitro izpraznila derbijev pa nede več. Stroški prevoza kosila plus večerja še kake kazni poplačilo igralcev, sodniški stroški pa da vidimo kako dolgo................

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.08.2018 ob 7:32 gost

        Sorša,kdo si ti,neka smet od človeka?Kaj te briga za druge,zase se brigaj,pa za svojo doma.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.