https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Slovenska vojska razpisuje štipendije

29.08.2018 ob 9:45  

Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije oziroma Generalštab Slovenske vojske je objavil javni natečaj za podelitev 200 štipendij kandidatom za vojake, srednješolskih in poklicnih izobraževalnih programov, za poklicno delo v Slovenski vojski, v študijskem letu 2018/2019.

Zainteresirani kandidati lahko prijave oddajo do vključno 31. decembra 2018 preko aplikacije za oddajo e-prijav na spletni strani postanivojak.si oziroma jo skupaj s prilogami pošljejo na upravo za obrambo na območju njihovega stalnega bivališča, kjer bodo kandidatom nudili tudi pomoč in dodatne informacije.

Prijava za pridobitev štipendije obsega: prijavnico, izjavo o dvojnem državljanstvu in članstvu v politični stranki, izjavo o uspehu, izjavo o vpisu ter v primeru mladoletnega kandidata še soglasje za varnostno preverjanje.

Na javni natečaj se lahko prijavijo dijaki, ki ob vpisu v prvi letnik srednje šole niso starejši od 18 let, in študentje, ki ob vpisu v prvi letnik višješolskega oziroma visokošolskega izobraževanja niso starejši od 22 let. Kandidati morajo biti zdravi in sposobni za delo v vojaški službi, prav tako morajo biti varnostno preverjeni in za njih ne obstaja varnostni zadržek za delo v Slovenski vojski.

Kandidati morajo biti državljani Republike Slovenije in ne smejo imeti dvojnega državljanstva, prav tako pa ne smejo biti pravnomočno obsojeni zaradi kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, in niso bili obsojeni na več kot trimesečno nepogojno zaporno kazen za kakšno drugo kaznivo dejanje oziroma proti njim ne sme teči kazenski postopek.

Prejemniki se morajo v okviru postopka za pridobitev štipendije na poziv udeležiti preverjanja gibalnih sposobnosti in zdravniškega pregleda, redno morajo opravljati šolske oziroma študijske obveznosti ter se usposabljati v skladu s programom usposabljanja štipendistov. Po končanem šolanju oziroma študiju se morajo zaposliti v Slovenski vojski za najmanj dvakratni čas štipendiranja oziroma skleniti pogodbo o opravljanju vojaške službe v rezervni sestavi Slovenske vojske za najmanj deset let.

Več informacij najdete tukaj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.08.2018 ob 10:17 DEBELI FUKJENEC gost

      Ko bodo PRIVATNIKI razpisovali štipendije, bo to super zadeva in velika novica!!!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.