https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Bomo res imeli deževen vikend?

29.08.2018 ob 12:00  

Po nekaj dneh sončnega in še vedno prijetno toplega vremena ob koncu letošnjega poletja vremenoslovci za ta vikend napovedujejo poslabšanje vremena z dežjem in ohladitvijo. Se bo z dežjem in nižjimi temperaturami ob koncu tedna letošnje poletje zares poslovilo?

 

Danes in jutri se bodo najvišje dnevne temperature še povzpele do 30 °C

Po napovednih vremenoslovcev ARSO bo danes še pretežno jasno z najvišjimi dnevnimi temperaturami od 25 do 29, na Goriškem do 31°C. Tudi jutri bo sprva povečini še sončno, popoldne in zvečer pa bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na petek.

Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, ob morju okoli 17 °C. Čez dan bodo najvišje dnevne temperature v severozahodni Sloveniji okoli 24, drugod od 26 do 30 °C.

Foto: MMC RTV 

S petka na soboto se bodo plohe in nevihte razširile na vso Slovenijo

V petek bo v zahodni Sloveniji sprva delno jasno, drugje po državi bo zmerno do pretežno oblačno, občasno bodo manjše krajevne padavine. Proti večeru se bo povsod pooblačilo, na zahodu bo pričelo deževati in do sobote zjutraj se bodo padavine, deloma nevihte, razširile na vso Slovenijo. V soboto bo pretežno oblačno s pogostimi padavinami, vmes bodo nastale tudi nevihte, ohladilo se bo. 

 

Foto: meteo.arso.gov.si 

Naslednji teden več sončnega vremena, z najvišjimi dnevnimi temperaturami okoli 25 °C

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi padavinami in krajevnimi nevihtami. Od nedelje do torka bo predvidoma nekaj več sončnega vremena, vendar se bodo še pojavljale krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. V sredo in četrtek bo verjetnost za padavine majhna, najvišje dnevne temperature pa bodo sprva malo nad 20, sredi tedna pa okoli 25 °C.  

 

Kot kažejo trenutne napovedi vremenoslovcev nas ob koncu letošnjega poletja, po nekaj dneh deževja, vendarle še čaka obdobje sončnega in prijetno toplega vremena.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.