https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Peterček podpisal koalicijski sporazum o sodelovanju v vladi; znan tudi tretji podpredsednik Državnega zbora

29.08.2018 ob 13:00  

Danes so predsedniki petih strank podpisali koalicijski sporazum o sodelovanju v vladi v mandatu 2018-2022 pod vodstvom prvaka LMŠ Marjana Šarca.


Partnerski sporazum so podpisali predsednik SD Dejan Židan, predsednik SMC Miro Cerar, predsednik DeSUS Karl Erjavec in predsednica SAB Alenka Bratušek.

Marjan Šarec je po podpisu ocenil, da bodo kljub naporom, ki jih čakajo, naredili nekaj dobrega za Slovenijo. Različna mnenja pa so po njegovih besedah nekaj običajnega.

Foto: rtvslo.si

Partnerski sporazum pa je pred časom parafirala tudi Levica, s katero bo sicer manjšinska vlada projektno sodelovala.

Šarec je po podpisu spomnil na naporna pogajanja in usklajevanja o koalicijski pogodbi in sestavi bodoče vlade in izrazil zadovoljstvo, da so ta pripeljala do današnjega podpisa, navaja STA.

Foto: DZ

Branko Simonovič tretji podpredsednik Državnega zbora

Na današnji izredni seji so poslanke in poslanci na tajnem glasovanju za tretjega podpredsednika Državnega zbora s 67 glasovi za in sedmimi proti izvolili Branka Simonoviča iz stranke DeSUS.

Simonovič se je tako v vodstvu Državnega zbora pridružil predsedniku Državnega zbora Dejanu Židanu (SD) ter podpredsednikoma Tini Heferle (LMŠ) in Jožetu Tanku (SDS), ki so bili na funkcije izvoljeni prejšnji teden.

 

 

 

    Komentarji

    1. gost
      29.08.2018 ob 14:50 zgodovina gost

      Zakaj rabimo TRI podpredsednike?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.08.2018 ob 7:26 gost

      nnn

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.