https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Duhovnik iz Pomurja imenovan za novega tiskovnega predstavnika Slovenske škofovske konference

30.08.2018 ob 11:00  

Ob koncu avgusta, je dr. David Kraner, duhovnik iz Ivanjševcev pri Gornji Radgoni, nastopil pomembno službo tiskovnega predstavnika Slovenske škofovske konference (SŠK).


Dr. David Kraner, duhovnik iz Ivanjševcev pri Gornji Radgoni je zamenjal dosedanjega tiskovnega predstavnika SŠK, Tadeja Strehovca. Strehovec še vedno ostaja generalni tajnik SŠK.

Dr. Kraner se je rodil 20. avgusta 1980 v Murski Soboti, duhovniško posvečenje pa je prejel 29. junija 2006 v Murskosoboški stolnici.

 

Foto:katoliska-cerkev.si

Od leta 2006 do 2009 je služboval kot kaplan v stolni župniji sv. Danijela v Celju, med letoma 2009 in 2011 je opravljal magistrski študij na Pontificia Università Lateranense ter dosegel magisterij iz pastoralne teologije, področje teološka komunikacija z naslovom Krizno komuniciranje v katoliški cerkvi - Primer poloma v mariborski škofiji.

Med letoma 2011 in 2017 je študiral na Università Pontificia Salesiana, kjer je dosegel magisterij iz znanosti družbene komunikacije/licenza in Scienze della Comunicazione Sociale z naslovom Družba v mreži. Decentralizirana moč/Società in rete. Il potere decentralizzato, na isti univerzi pa je tudi dosegel doktorat iz znanosti družbene komunikacije z naslovom Socialne reprezentacije Katoliške Cerkve na Slovenskem.

Kot poroča Dnevnik, naj bi prekinitev Strehovčevega službovanja v vlogi tiskovnega predstavnika sovpadala z začetkom sodnega procesa, kjer ga državno tožilstvo preganja zaradi sovražnega govora proti zagovornikom splava.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.