https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V skupščino Vzajemne kandidira 20 Pomurcev

23.05.2011 ob 11:18  

V kandidacijskih postopkih je Vzajemna prejela 562 veljavnih kandidatur, od tega se je na glasovnice uvrstilo 263 kandidatov z največjim številom podpornikov, v primeru enakega števila podpornikov pa je o uvrstitvi na seznam odločal računalniški žreb.

Letos se bodo prvič odvijale neposredne volitve predstavnikov v skupščino Vzajemne zdravstvene zavarovalnice. Volitve potekajo v petih starostnih skupinah, posamezna starostna skupina pa šteje 54 kandidatov iz celotne Slovenije, glasujte pa lahko za najmanj enega in največ 27 kandidatov v določenem starostem razredu.

Foto: Rtvslo.si

Vsak od zavarovancev Vzajemne bo v kratkem po pošti prejel vabilo in navodila za udeležbo in glasovanje na volitvah. Glasovati bo mogoče preko interneta, po pošti ali na osebno na sedežih poslovnih enot Vzajemne po celotni Sloveniji.

Kandidira tudi 20 Pomurcev

Na volitvah v skupščino Vzajemne sodeluje tudi 20 Pomurcev. To so: 

I. starostni razred: Marko Martinuzzi, Jasmina Opec, Nuša Forjanič, Mitja Perš, Primož Gider, Geza Šanca, Mitja Šabjan, Iris Faflek Lukač, Darja Kozar Bale, Marko Virag

II. starostni razred: Jože Zamuda, Dominik Ketiš, Breda Luk Cifer, Mateja Hauser, Andrej Pučko, Iztok Rodež, Robert Markovič

III. starostni razred: Miran Forjanič

V. starostni razred: Erika Hertl

Prvič v Sloveniji volitve preko spleta

Vsi zavarovanci Vzajemne lahko oddate glas Pomurcem na način, da glasujete: 

1. Preko spletne strani - tako, da se s spletno kodo, ki ste jo prejeli po pošti, prijavite na spletni strani https://www.vzajemna.si/glasovanje in označite križec pred zaporednimi številkami kandidatov, ki prihajajo iz pomurskih občin (Apač, Gornje Radgone, Murske Sobote, Beltinec, Lendave itd...).

S pomočjo interneta lahko glasujete od od 23. maja do 1. junija. 

2. Po pošti - tako, da izpolnite glasovnico tako, da s križcem označite vse kandidate iz Pomurja in jo v zaprti povratni kuverti z že plačano poštnino pošljete nazaj na Vzajemno. Glasovanje po pošti bo potekalo od 23. maja do 1. junija.

3. Na voliščih - tako, da se oglasite na eni izmed poslovnih enot Vzajemne po vsej Sloveniji in oddate glas vsem Pomurcem, ki so navedeni na glasovnici. S sabo imejte osebni dokument. Glasovanje na voliščih bo potekalo izključno dne 8. junija med 9. in 18. uro.

    Komentarji

    1. blue
      23.05.2011 ob 13:52 blue

      Tu bi pa res bilo potrebno, da bi podrpli vse Prekmurce. Če ne bo spet šlo vse v center mi pa beee

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.