https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

Rokometaši Pomurja začenjajo s pripravami na novo sezono

Murska Sobota, 3.9.2018  

Rokometaši Pomurja bodo v novi sezono 2018/19, po 18. letih, igrali v 1.B ligi, ki je po kakovosti druga. To je po sezoni 2000/2001, ko je združena ekipa Pomurka-Krog, kljub obstanku v ligi, prenehala delovati. Ekipo Pomurja je Rokometna zveza povabila v 1.B ligo naknadno, kot tretje uvrščeno ekipo v 2. DRL, saj je ena od ekip, ki si je zagotovila obstanek izstopila iz tekmovanja.


Eden od pogojev za napredovanje, ki si ga je zastavil upravni odbor je bil, da se sestavi konkurenčna ekipa, ki bo kos močnim ekipam v 1.B ligi. V vlogo favoritov v 1.B ligi lahko štejemo približno 6 ekip (Krško, Slovenj Gradec, Drava, Izola, Slovan, Hez Šmartno), ki se bodo potegovali za vstop v višji rang tekmovanja. Cilj Pomurja bo sredina lestvice med 7. in 10. mestom med 14. ekipami. Tako bodo v Mursko Soboto, kot trenerji prišli, med drugimi, tudi Gregor Cvijič (Škofljica), Uroš Šerbec (Krško), Fredi Radojkovič (RD Izola) in Slavko Ivezič (Slovenj Gradec), Trener Pomurja ostaja Alan Potočnjak, kateremu bo to že tretja sezona v Murski Soboti in je lani ekipo dvignil nivo višje.

Pri igralskem kadru je prišlo do precej sprememb. Na žalost je z aktivnim igranjem prenehal kapetan Mitja Kozelj, vratar Boštjan Belec pa se vrača v svoj matični klub Drava Ptuj. Ekipi se bodo pridružili vratar Matic Škerjanec, levo krilo Filip Bombek in krožni napadalec Matic Topolovec, vsi iz Velike Nedelje. Velika Nedelja namreč v naslednji sezoni ne bo igrali s člansko ekipo. Iz Ormoža prihaja Rok Koderman, srednji zunanji igralec. Po poškodbi se vrača Marko Jankovič, Gregor Falež pa po letu igranja iz ptujske Drave, Anej Sever pa po nekaj mesečni prekinitvi igranja. Vrača se tudi vratar Tilen Prosenjak, ki je pred časom že igral pri Pomurju.

Rokometaši Pomurja trenirajo že od 8. avgusta in bodo skupaj odigrali 6 prijateljskih tekem. Do sedaj so proti prvoligašu Ormožu so prikazali všečno igro in izgubili z 22:32. Proti Dravi iz Ptuja so nastopili nekoliko oslabljeni in izgubili z 20:31. Proti ekipi RK Ivanec iz Hrvaške, ki nastopa v 2. hrvaški ligi pa so zmagali z rezultatom 37:31.

Foto: rk-pomurje.si

Prvi krog v 1.B ligi bo 15. septembra 2018 ko v Mursko Soboto prihaja ekipa Črnomlja, ki je nazadnje igrala v Murski Soboti v sezoni 2013/14 in sicer 15.3.2014 in visoko zmagala z rezultatom 29:40. Sledi gostovanje v Škofljici. Po odigranih 13. krogih bo jesenski del zaključen 22.12.2018 z domačo tekmo proti Slovanu. Spomladanski del se bo začel 2.2. in končal po odigranih 26. krogih 18.5.2019. Sezona 2018/19 bo zelo dolga in naporna. Tako za igralce, kot za vodstvo in ostale prostovoljce, ki pomagajo in bodo pomagali pri delovanju kluba. Vse nove prostovoljce pa že sedaj vabimo, da se nam pridružijo in to sporočijo na info@rk-pomurje.si ali 040/192-307.

Na izrednem občnem zboru, ki bo 11.9.2019 ob 18:00 v Murski republiki v hotelu Zvezda bo izvoljen nov upravni odbor, z novim predsednikom na čelu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.