https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Kljub slabšemu vremenu številni pohodniki na 18. pohodu Gostilne Marič v Sebeborcih

Sebeborci, 01.09.2018 ob 12:00  

V Sebeborcih in okoliših krajih je v soboto, 1. septembra, s pričetkom okoli 10. ure, potekal tradicionalni, že 18. pohod Gostilne Marič, na katerem so se kljub slabšemu vremenu ta vikend, zbrali številni ljubitelji rekreacije na prostem.

Gostilna Marič v Sebeborcih je tudi letos povabila vse ljubitelje pohodništva, da se jim pridružijo že na 18. izvedbi pohoda. Tradicionalni pohod ob obronkih Goričkega že vrsto let organizira Gostilna Marič in DKŠT Žlaki v Sebeborcih. Nekoliko slabše vreme ob začetku letošnjega septembra pa ni odvrnilo pohodnike od udeležbe na pohodu, saj se jih je zbralo okoli 90.

Udeleženci pohoda so se tako pričeli zbirati pred gostilno v Sebeborcih od 9. ure naprej, pohod pa se je pričel dobre pol ure kasneje. Pohodna pot z dolžino okoli 11 km ni bila pretirano zahtevna in je potekala med vinogradi, travniki ter gozdovi vasi Sebeborci, kakor tudi v sosednjih vaseh Krnci in Andrejci.

Pohodniki so se med potjo ustavili v vinski kleti Ernesta Horvata v Andrejcih, pohod pa je bil tudi eden izmed pohodov Goričke izkaznice. Prijavnina je vključevala malico, pijačo v času pohoda in kosilo po končanem pohodu. Številni pohodniki in pohodnice so tako, kljub nekoliko slabšemu vremenu, ponovno izkoristili prvo septembersko soboto letos za rekreacijo in druženje na pohodu Gostilne Marič.

 

 

  

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.09.2018 ob 13:53 gost

      To so samo za gesti hodili ?

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.09.2018 ob 9:04 biciklist gost

      Hodili so za sklejco pasulja in špricer ter sok .

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.