https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Markovcih potekalo 5. tekmovanje starih ročnih in motornih brizgaln

Markovci, 03.09.2018 ob 14:30  

V Markovcih na Goričkem je v soboto, 1. septembra, potekalo tradicionalno, že 5. tekmovanje starih ročnih in motornih brizgaln. Kljub nekoliko slabšemu vremenu ob začetku septembra, je prireditev privabila številne obiskovalce, za družaben del prireditve z glasbo in plesom pa je zvečer poskrbela uveljavljena prekmurska glasbena skupina Blue Planet.


Na 5. tekmovanju starih ročnih in motornih brizgaln v Markovcih se je letos tekmovalo v treh kategorijah in sicer v ročnih brizgalnah moški, motornih brizgalnah moški ter v motornih brizgalnah ženske. Tekmovanja se je letos udeležilo več ekip iz osmih prostovoljnih gasilskih društev in sicer PGD Blanca, Braslovče, Čepinci, Dragotinci, Markovci, Kaplja vas, Šoštanj - mesto in Trzin.

V kategoriji ročnih brizgaln so slavili PGD Šoštanj – mesto, v kategoriji motornih brizgaln pri moških so slavili PGD Kaplja vas. V kategoriji motornih brizgaln pri ženskah pa so slavile prav tako tekmovalke iz PGD Kaplja vas.

Domači člani in članice PGD Markovci so zasedli 2. mesto, tako v kategoriji motornih brizgaln pri moških, kot tudi pri ženskah. Tekmovalci iz sosednje vasi Čepinci pa so v kategoriji motornih brizgaln pri moških zasedli 3. mesto.

REZULTATI TEKMOVANJA

Ročne brizgalne moški:

1. mesto: PGD ŠOŠTANJ-MESTO

2. mesto: PGD BLANCA

3. mesto: PGD DRAGOTINCI

4. mesto: PGD TRZIN

Motorne brizgalne moški:

1. mesto: PGD KAPLJA VAS

2. mesto: PGD MARKOVCI

3. mesto: PGD ČEPINCI

Motorne brizgalne ženske:

1. mesto: PGD KAPLJA VAS

2. mesto: PGD MARKOVCI

Najbolje uvrščenim ekipam so podelili pokale in priznanja za dosežene uvrstitve. Po koncu tekmovalnega dela prireditve pa je sledilo druženje ob glasbi in plesu, za zabavo zvečer je poskrbela znana prekmurska glasbena skupina Blue Planet.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.09.2018 ob 15:11 marko gost

      Bravo !!!! Naši Ravensko dolinski gasilci , pa samo prikazujejo gašenje grla !Nove avtomobile pa gas. domove si zapovedujejo, nič kaj družabnega pa ne premorejo pokazati ! Vsaka vam čast na pokazanem ! Take je potrebno nagraditi !!!!

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.09.2018 ob 13:10 imre gost

      Of eden pa staro brizgalno rijvle v sončnij očalaj in z levo roko v žepi .In takšni de gasil alo ?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.