https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Nedelja v Bodoncih potekala v znamenju buč

Bodonci, 04.09.2018 ob 12:30  

V Bodoncih sta 2. septembra potekala tradicionalni praznik buč in 13. srečanje meštof z Goričkoga. Pester dan, poln aktivnosti, sta organizirali društvo kmečkih žena »Klas« Bodonci in Goričko drüjštvo za lepše vütro.

 

Gospodinje so kuhale in pekle

Že cel teden je v Bodoncih dišalo po bučnih pogačah, bučnem kruhu, gibanicah in ostalih tradicionalnih jedeh. Gospodinje so se namreč zbirale po hišah in ustvarjale kulinarične dobrote, ki so jih obiskovalcem v oceno ponudile v nedeljo na prazniku buč.

Obširni program

V organizaciji društva kmečkih žena »Klas« Bodonci in goričkega drüjštva za lepše vütro, sta tradicionalni prireditvi potekali ob gasilskem domu v Bodoncih. Organizatorji so priredili kulturni program z nastopom osnovnošolcev, kolesom sreče, razstavo peciva in jedi na osnovi buč, razstavo ročnih del, prikazali pa so tudi tradicionalno pobiranje semena iz buč. Na dogodku so se s tržnico predstavili tudi sejmarji in rokodelci.

 

Tekmovalni del

Prijavljene ekipe so tekmovale v kuhanju bučne prikuhe v kotlu, ocenjevali so največjo bučo in najboljše bučno olje, prav tako pa so priredili tekmovanje v streljanju s fračo. Nagrado za največjo bučo je prejel Luka Varga, najbolj nenavadno bučo je vzgojila Dragica Beznec, naj bučo vasi Olga Štivan in naj oljno bučo Zdenka Škrilec.

 

Glasbena podlaga

Za kvalitetno glasbo sta poskrbeli glasbeni skupini Kontrabant in Mrak. Prva je zaigrala veliko svojih avtorskih skladb, ki so obiskovalce vabile k plesu, skupina Mrak pa je igrala predvsem znane priredbe, na katere so obiskovalci prav tako zaplesali.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.09.2018 ob 13:53 pancho vila gost

      Brez Vilija iz Križevec nega prireditve. Kelko pozitivne energije ma te človek saka njemi čast. Ne mine prireditev ge ga nete srečali. Skouz dobre vole pripravlen pomagati, da pa tudi tanač kak bi lejko kakšno stvar organizejrali še boukše. Ne poznan ga kak štenkaša pomaga, če ga pijtaš. Nejsan ga nikdar pijto ali znan ka letno obišče več kak 100 prireditev.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.09.2018 ob 11:39 gogi gost

      lepou....naj ti plača špricar, pa še tij probaj takšen biti!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.09.2018 ob 10:19 gost

      Več nastopajočih kot obiskovalcev

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.