https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Bučečovcih otvorili novozgrajeno lokalno cesto

Bučečovci, 04.09.2018 ob 6:05  

V nedeljo, 2. septembra, je v Bučečovcih potekala otvoritev novozgrajene občinske lokalne ceste.

V naselju so uredili površine za pešce in javno razsvetljavo, izven naselja pa kolesarske površine. Izvedli so tudi otok za umirjanje prometa, uredili odvodnjavanje meteorne vode s sistemom meteornih kanalov, požiralnikov in odtočnih jarkov ter zamenjali obstoječe prečne prepuste, ki niso ustrezali standardom. Izvedli so tudi rekonstrukcijo, prestavitev oziroma zaščito obstoječih komunalnih vodov v območju ceste, kot je telekomunikacijsko omrežje.

Kot novost se je izgradil hodnik za pešce z enotnim prečnim naklonom 2 %, ki je od vozišča ločen le z bankino širine 1 m. V naselju so bankine med hodnikom za pešce in voziščem tlakovane, delno pa so se izvedli betonski odtočni jarki.

Slovesno otvoritev ceste s prerezom traku so opravili župan mag. Branko Belec, predsednik VO Bučečovci Marijan Šijanec in najstarejši vaščan Anton Šijanec. Župan mag. Branko Belec je povedal, da gre za najdražji infrastrukturni projekt v smislu izgradnje ceste, v zgodovine občine in da je zadovoljen, da se je to zgodilo prav v Bučečovcih. Tudi predsednik vaškega odbora Marijan Šijanec je izrazil zadovoljstvo nad novo pridobitvijo v vasi, vendar si vaščani želijo še preureditev ostalih odsekov cest v vasi.

Blagoslov nove ceste je opravil župnik Štefan Vinkovič, ki je vsem uporabnikom ceste zaželel, da bi promet po njej potekal varno. Za kulturni program pa so poskrbeli KUD Muzika iz Križevcev, folklorna skupina Kajer iz Bučečovcev ter pevka Matilda Slavič.

Vaščani Bučečovcev so za vse udeležence otvoritve pripravili pogostitev v gasilskem domu, še pred tem pa jih je Marjan Šijanec povabil, da se skupaj sprehodijo skozi vas po novo zgrajeni cesti.

FOTO: Občina Križevci

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.