https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Kuzma v prvi polovici leta porabila 40% proračuna

Kuzma, 05.09.2018 ob 6:00  

V četrtek, 30. avgusta 2018, je potekala 25. redna seja občine Kuzma. Prisotni so razpravljali o finančnem načrtu osnovne šole in posodobitvi igrišča, dotaknili so se tudi prispevka za gradbene parcele, nakupa gasilske cisterne in letošnjega poslovanja Občine.


Uravnali so ceno prispevka za zemljo

Plačilo prispevka za gradbene parcele so v občini spremenili v skladu z zakonodajo. Ker se bo višina zneska na položnicah marsikomu dvignila, se zavedajo prihodnjih kritik lokalne skupnosti in so na njih pripravljeni. Podatki o velikostih gradbenih zemljišč izvirajo iz državne evidence in jih na Občini ni mogoče spremeniti. Kljub temu, so poudarili, da je cena dajatve na kvadratni meter usklajena z okoliškimi občinami.

 

Za delovanje šole 234.000 evrov

V sklopu seje so svetniki pregledali finančni načrt za osnovno šolo Kuzma, žal pa je ostalo nekaj nejasnosti nerazrešenih, saj se je ravnateljica opravičila in izostala od seje. Župan je obljubil, da se bo z njo sestal naknadno in razčistil nejasnosti finančnega načrta. V finančnem načrtu so šoli namenili dobrih 234.000 evrov.

Rekonstruirali bodo igrišče ob šoli

Asfaltno igrišče ob šoli je že dodobra razpokano, poškodovano in dotrajano, za kar bodo poskrbeli na Občini. Zaenkrat so zbrali 3 ponudbe izvajalcev, strošek rekonstrukcije pa naj bi znašal okoli 31.000 evrov. Ponudbe zajemajo preplastitev igrišča, dodatno bodo zamenjali tudi ograjo in podporne stebre. Ureditev igrišča se pričakuje v mesecu septembru.

 

Občina posluje dobro

Občina je v prvem polletju zapravila slabih 40% letnega proračuna, skupaj to znaša približno 654.000 evrov. Ravnajo se glede na denarni tok v prvi polovici leta, vendar pa jim bo druga polovica leta prinesla nove investicije, ki jih bodo financirali iz ostalih 60% proračuna.

Nakup gasilske cisterne

Na območju občine imajo samo eno gasilsko cisterno, ki pa je po besedah župana in nekaterih svetnikov, že zelo zastarana. Zaradi trenutnega stanja in strahu pred izgubo edine gasilske cisterne, ki jo občina premore, je župan sestavil del sedem članske komisije, ki bo odgovorna za nakup nove cisterne. Komisijo sestavljajo trije svetniki, dodatno bodo v njo vključili še predstavnike gasilske zveze Kuzma in civilne zaščite. Naloge komisije bodo vključevale pregled trenutnega stanja na trgu in pripravo načrta za nakup cisterne. Odločili se bodo med novo in rabljeno cisterno, ter uredili načrt zbiranja sredstev za investicijo. Po besedah župana, želijo cisterno kupiti v naslednjih 4 letih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.09.2018 ob 10:22 gost

      Aja lekar se bližajo volitve. Ka pa za fuzbal nega vec pejnez?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.09.2018 ob 12:39 gost

      Toliko kot prejšnja leta!!!

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.09.2018 ob 8:50 gost

      Malo investiraš., malo zapraviš, Ve pa ste prefarbali le občinsko kuču.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.09.2018 ob 8:53 tnt gost

      Direktor občinske uprave je špara majster.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.