https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Znani dobitniki velike zahvalne listine, nagrade in priznanja Občine Moravske Toplice

Moravske Toplice, 06.09.2018 ob 6:05  

Občinski svet Občine Moravske Toplice je na 29. redni seji dne 5. 9. 2018, sprejel sklep o podelitvi velike zahvalne listine, nagrade in priznanja Občine Moravske Toplice.

Veliko zahvalno listino Občine Moravske Toplice prejme Branko Recek iz Tešanovcev za dolgoletno delo na področju športne organiziranosti, uveljavljanja športa v občini, pomurski pokrajini in državi Sloveniji ter širše.

Branko Recek je dobitnik številnih družbenih priznanj za svoje delo na področju športne organiziranosti in prostovoljstva. S svojim delom je veliko prispeval k uveljavljanju športa v naši občini, v pomurski pokrajini in celotni državi. Pa tudi k tovrstnemu povezovanju porabskih Slovencev na Madžarskem z matičnim narodom.

Nagrado Občine Moravske Toplice prejme Župnijska Karitas Bogojina za razdajanje drugim, pomoči potrebnim ljudem, za ljubezen, ki temelji na Božji moči in veri, iz katerih njeni člani črpajo moč za svoje prostovoljno delo in poslanstvo.

Župnijska Karitas Bogojina je bila ustanovljena leta 1990. Služi bližnjemu, revnemu, obnemoglemu, ostarelemu ali kako drugače prizadetemu oz. pomoči potrebnemu človeku. Člane bogojinske Karitas odlikuje lastnost, da so pošteni in da imajo čut do bližnjega. Bistvo njihove dejavnosti je v razdajanju in v služenju bližnjemu.

Priznanje Občine Moravske Toplice prejme Bojan Šušlek iz Pordašincev/Kisfalu za dolgoletno uspešno delo in izjemen prispevek k razvoju naselja Pordašinci/Kisfalu, s tem pa tudi celotne Občine Moravske Toplice.

Bojan Šušlek že več kot deset let uspešno vodi Krajevno skupnost Pordašinci/Kisfalu. V tem obdobju je veliko postoril za razvoj kraja (npr. izgradnja mrliške vežice in ureditev njene okolice, ureditev vaškega doma, zgledno urejene poljske poti idr.). Dobro sodeluje s sokrajani, ima vizijo za razvoj svoje KS, predvsem pa z dobrim zgledom in delovno zagnanostjo vzpostavlja temelje za napredek ene od najmanjših vasi v občini.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.